- Jeg burde hengt med da Edvald slo til

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

LILLEHAMMER: Carl Fredrik Hagen ble nummer ni under søndagens NM, fellesstart på Lillehammer. Vårt lokale sykkelhåp satte sitt preg på rittet og var skuffet etter målgang.

– Jeg er faktisk skuffet nå. Det har gått over til i morgen, men akkurat nå er jeg ikke fornøyd, sier Carl Fredrik Hagen, og utdyper.

– Jeg tar med meg to positive og en negativ ting fra dette løpet. Jeg visste at det ville bli kjørt hardt fra starten av, og var offensiv, og med da feltet ble sprengt på den andre og tredje runden. Jeg kom med i en gruppe på 15, og den besto kun av de største kanonene. Det er jeg fornøyd med, sier Hagen, og fortsetter:

– Da Edvald (Boasson Hagen) dro til i bakken for andre gang hadde det pakket seg for mye syre i beina mine. Jeg er skuffet over at jeg ikke greide å henge med der, for jeg har hatt mye mer sprut enn det jeg hadde i dag, på trening i det siste. De åtte beste rykket og jeg havnet i dødens – alene, sier Hagen.

Bak kom gruppen med Alexander Kristoff & co. jagende.

– Den andre positive tingen er at jeg klarte å holde unna for den gruppen. Der overrasket jeg meg selv, og jeg er overrasket over hvor mye trøkk jeg har greid å få på de lettere partiene, sier Hagen.

Han ble best av samtlige på sitt lag Sparebanken Sør.

– Når man ser hvem som er foran på resultatlisten så gjorde jeg en bra prestasjon, men jeg mener selv jeg skal kjempe med de beste. Det er målet, og det er derfor jeg holder på med dette. Gi meg ett år til, avslutter en offensiv Hagen, som er inne i sin første sesong som landeveissyklist.

Hjemmeseier

Edvald Boasson Hagen ble hyllet av Lillehammer-publikummet etter gullet. Lillehamringen slo til med en maktdemonstrasjon i avslutningen søndag.

28-åringen fra Rudsbygd i Lillehammer var 20 sekunder bak en tettrio bestående av Lars Petter Nordhaug, Vegard Stake Laengen og Truls Engen Korsæth 1500 meter fra mål.

Da startet Qhubeka-rytteren en strålende langspurt som sikret han NM-gullet på sin egen hjemmebane.

– Det var tungt i bunnen og jeg var redd for at det skulle være vanskelig å hente dem da, men vi klarte det, sier Boasson Hagen til NTB.

Artikkeltags