Oppegård-ektepar syklet fra Norge til syd-Spania

UNDERVEIS: Trek-sykler og sykkel-GPS har bragt Kari og Dag Lanholm fra Oppegård gjennom Europa. Pensjonistparet gjennomførte turen med glans, uten nevneverdige uhell og med bare èn punktering.

UNDERVEIS: Trek-sykler og sykkel-GPS har bragt Kari og Dag Lanholm fra Oppegård gjennom Europa. Pensjonistparet gjennomførte turen med glans, uten nevneverdige uhell og med bare èn punktering. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kari og Dag Langholm på Greverud har oppfylt pensjonistdrømmen. Forleden ankom de La Manga i Spania etter å ha syklet 3030 kilometer.

DEL

OPPEGÅRD/LA MANGA: Èn punktering, litt sår bak til å begynne med, mye regn og motvind i Tyskland, utrolig varmt gjennom Frankrike, men ingen uhell.

Dette er status for ekteparet etter å ha vært på to hjul gjennom Europa i to måneder.

Da de ankom La Manga på den spanske middelhavskysten 4. oktober ble de tatt imot av nordmenn med norske og spanske flagg og en stor plakat med teksten «Vi bøyer oss i hatten» (fritt etter langrennsløperen Heidi Weng).

– Hvorfor la dere i vei på en så lang og krevende sykkeltur?

MOTTAKELSEN: Kari og Dag Langholm ble tatt i mot av landsmenn med flagg og plakat i La Manga etter to måneder på hjul gjennom Europa.

MOTTAKELSEN: Kari og Dag Langholm ble tatt i mot av landsmenn med flagg og plakat i La Manga etter to måneder på hjul gjennom Europa. Foto:

– Dette er noe vi har drømt om et par år. Vi har hatt leilighet i La Manga siden 2002 og bestemte oss for å gjennomføre sykkelturen etter at vi begge ble pensjonister, sier Kari Langholm på telefonen fra La Manga.

Hun er pensjonert sykepleier (67 år nylig), mens Dag har bak seg en lang karriere som sportsjournalist i VG (fyller 67 år i november).

– Hvordan var det å sykle i Tyskland med sterk trafikk og høy hastighet?

– Vi startet med å ta fergen til Kiel 4. august og brukte sykkel-GPS, som fant frem til de minst trafikkerte veiene. Det betød også mange og lange omveier, mye lenger enn om vi skulle ha kjørt bil. Men da fikk vi også se mer av naturen og landskapet. Men i Spania førte GPS'en oss på ville veier.

Fly hjem til Norge

Begge hadde hver sin Trek hybridsykkel, som de anskaffet for tre år siden og har brukt mye på hjemlige trakter. Bak sykkelen hang en tilhenger, hvor det blant annet var et nyinnkjøpt lett telt og ligge- underlag. Det var reserve- utstyr i tilfelle det skulle bli nødvendig å ligge ute. Det ble det ikke.

– Vi syklet 5-6 mil hver dag og innkvarterte oss i pensjonater, hotell og og lignende, sier Kari Langholm.

– Nå skal det bli godt å komme hjem til barn, barnebarn, hund og katt 19. oktober - medfly. Nå er drømmen oppfylt.

 

Artikkeltags