Derfor bør du sette deg på sykkelsetet søndag

Team Rynkeby:  Ann-Kristin Aas-Jensen, Wenche Bakken, Atle Løkken, Reid Bakken, Njål Hagen, Bitten Koch, Gjermund Eide, Svein Erik Tverli, Helene Westerblad, Pål R. Moen, Alexander Mathiessen, Kjell Ljøstad og Bjørn Hofflund-Nystad er alle med i Team Rynkeby.

Team Rynkeby: Ann-Kristin Aas-Jensen, Wenche Bakken, Atle Løkken, Reid Bakken, Njål Hagen, Bitten Koch, Gjermund Eide, Svein Erik Tverli, Helene Westerblad, Pål R. Moen, Alexander Mathiessen, Kjell Ljøstad og Bjørn Hofflund-Nystad er alle med i Team Rynkeby. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag 30. april kan hele familien trylle inn penger til Barnekreftforeningen ved å trille noen kilometer på sykkel i Drøbak sentrum. Atle Løkken har sin egen grunn til å engasjere seg.

DEL

Det er Team Rynkeby, hvor drøbakmannen Atle Løkken er ivrig deltaker,  som sammen med Frogn kommune inviterer til vårens viktigste sykkeltur for hele familien.

Startkontingenten på en hundrelapp per deltaker eller 250 kroner per familie går uavkortet til Barnekreftforeningen.

Kort runde for de yngste

- Påmelding skjer ved oppmøte på Drøbak torg den siste timen før startskuddet går presis klokken 13, forteller Løkken. Løypa er på cirka ti kilometer, men for de aller minste er det mulig å sykle en kort sløyfe ved torget, sier han til Amta.

- Dette er en hyggelig familietur uten tidtaking, så her kan alle være med, understreker han. Etter avsluttet ritt trekkes det premier på startnumrene.

FAKTA:

I 2016 donerte Team Rynkeby Norge nesten 6 milliner kroner til forskning på barnekreft. I Norden var beløpet på 77 millioner kroner. All startkontignent og innsamlede midler går uavkortet til Barnekreftforeningen.

Les hvorfor Atle Løkken engasjerte seg for kreftsaken:

Mistet sønnen i kreft: Nå sykler han for en krone mila 

TEAM RYNKEBY

Team Rynkeby er et nordisk veldedighetssykkellag som hvert år sykler til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier.

Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonssyklister med tilknytning til den danske juiceprodusenten
Rynkeby Foods A/S bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France.

Rynkeby Foods var hovedsponsor for turen, men andre bedrifter ga også sin støtte. Faktisk var deltakerne på historiens aller første Team Rynkeby-lag så flinke til å skaffe sponsorer at overskuddet viste seg å bli på hele 42 000 NOK da laget var tilbake i Danmark en drøy uke senere.

Overskuddet donerte Team Rynkeby til barnekreftavdelingen ved universitetssykehuset i Odense, og en tradisjon var født.

I dag består Team Rynkeby av 1700 mosjonssyklister og 450 hjelpere fordelt på 44 lokale lag fra henholdsvis Danmark, Sverige, Finland, Norge, Færøyene og Island.

Deltakerne velges ut blant tusenvis av søkere som har fylt ut søknadsskjemaet på Team Rynkebys nettsted.

PENGENE GÅR I SIN HELHET TIL KREFTSYKE BARN

Gjennom nesten et helt år må deltakerne ikke bare kunne bli i stand til å sykle de drøye 1200 kilometerne til Paris – de forplikter seg også til å gjøre en innsats for å skaffe penger til kreftsyke barn og deres familier.

Rynkeby Foods A/S dekker alle de sentrale kostnadene i forbindelse med prosjektet. Dermed kan pengene som Team Rynkeby samler inn i hvert land, i sin helhet gå til barnekreftorganisasjonen i det aktuelle landet. I Norge går de innsamlede midlene til Barnekreftforeningen.

I 2016 donerte Team Rynkeby 76,9 millioner NOK til kampen mot barnekreft. Av dette gikk 5,7 millioner til Barnekreftforeningen.

Kilde: www.team-rynkeby.no

Sykkelsatsning på Nesodden – forskjellsbehandling eller dugnad for fellesskapet og fremtiden?

Gikk rett i brudd og vant Vårtesten 

Artikkeltags