VESTBY: Stål Hermo mener forbikjøringen var såpass grov at han etter tirsdagens runde av sykkelløpet Garder Cup sendte filmklippet direkte til Follo politidistrikt.

Syklisten sier han ble sjokkert av det han så.

– Jeg la bakerst i hovedfeltet med 45-50 syklister og merket at det kom en aggressiv bilfører bak. Han brukte «fløyten» hele tiden og prøvde å bane seg vei, så la han seg ut og forsøkte å kjøre forbi i venstre felt i en sving og til tross for at det lå flere syklister der. Etter hvert ser jeg at det kommer en bil imot og tenker «herregud - nå går det galt», sier Hermo til Vestby Avis.

Videoen viser at bilfører må bremse kraftig før å unngå møtekollisjon, og en rekke syklister må bremse opp og gjøre plass til bilen i det høyre feltet.

– Jeg har full forståelse for at man kan bli irritert når trafikken går sakte foran seg, men det er jo ikke lov å utsette andre for fare. Det kan du aldri gjøre, sier Hermo - som to dager etter sykkelløpet fortsatt er frustrert.

- Tar du liv, er du drapsmann

– Det har vært en del episoder på sykkelturene nå. Derfor har jeg alltid med meg kamera på sykkelen min. Flere ganger før har jeg lastet opp klipp av farlige forbikjøringer og så lagt ut disse på sosiale medier. Denne gangen valgte jeg også å sende linken til politiet, sier han.

I filmklippet går det tydelig å se registreringsnummeret til bilen. Hermo håper nå at politiet går videre med saken.

– Ingen skal ta farlige forbikjøringer. Tar du liv, så er du drapsmann, sier Hermo og understreker at regler gjelder for alle i trafikken.

– Du får ikke lov til å gjøre hva som helst bare fordi du setter deg foran rattet.

Han sier også at de lokale syklistene så godt det lar seg gjøre kun ligger to i bredden på veiene, men at det underveis i Garder Cup ble en stor gruppe som lå samlet og hvor enkelte syklister selvsagt prøvde å avansere i hovedgruppa.

– Hva sa politiet?

– Han jeg snakket med sa at jeg skulle sende over klippet. Det gjorde jeg onsdag kveld. Siden har jeg ikke hørt noe mer, sier han.

Vil se på saken

Politioverbetjenten Eivind Valland i Follo politidstrikt bekrefter at politiet har mottatt link til videoen, men hadde ikke torsdag formiddag rukket å se på den. Når det er gjort, så kommer politiet til å ta et standpunkt i saken.

– Det blir opp til politiadvokaten i ettertid om vi skal følge opp saken. Det er en del som spiller inn i saken. Vi er blant annet avhengig av å se hvem som kjører bilen, sier Valland.