Sylvi Graham skal lede Høyres landsmøte

ÆREFULLT OPPDRAG: Sylvi Graham fra Oppegård skal lede årets landsmøte for Høyre. Som hoveddirigent blir det hennes oppgave å holde orden på det meste.

ÆREFULLT OPPDRAG: Sylvi Graham fra Oppegård skal lede årets landsmøte for Høyre. Som hoveddirigent blir det hennes oppgave å holde orden på det meste. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sylvi Graham gir seg som politiker etter valget til høsten. Denne helgen er hun blitt tildelt det ærefulle oppdraget om å lede Høyres landsmøte.

DEL

SOFIEMYR: – Jeg ser på dette som en flott avslutning på min lange politiske karriere, sier Sylvi Graham stolt.

Hun er utnevnt til hoveddirigent, og skal ha ansvaret for at landsmøtet går på skinner. Hun får hjelp av Janne Johnsen (Rogaland) og Stian Berger Røsland (Oslo) til oppgavene. En dirigent kan ikke sitte å holde i trådene gjennom hele landsmøtet, derfor har Graham to personer til å hjelpe seg.

– Man må ha noen pauser innimellom, sier hun og smiler.

Oppegårds tidligere ordfører vil ikke ta gjenvalg til Stortinget til høsten. Etter åtte år mener hun yngre krefter kan ta over hennes stol. Før hun ble valgt inn på Stortinget, var hun statssekretær for Jan Petersen i Utenriksdepartementet. Hun ble valgt til ordfører i Oppegård i 1995.

– Spennende og hyggelig

– En hoveddirigent er som en ordfører. Skal holde orden på sakene, voteringene, taletider, hvem som skal tale og så videre. Så det er et ganske viktig oppdrag, sier Graham.

Landsstyremøtet til Høyre holdes på et hotell på Gardermoen og starter torsdag klokken 13.

– Det er mange viktige saker som skal behandles. Blant annet skal vi vedta partiprogrammet og ikke minst programmet for de neste fire årene. Dette blir spennende, sier Sylvi Graham.

Hun gleder seg stort til å være med på årets landsmøte.

– Det er så mye viktig som skjer. Vi møter mennesker vi ikke snakker med til daglig, og det er også veldig hyggelig. Det blir jo også litt spesielt siden dette er mitt siste landsmøte som aktiv politiker, sier hun.

Artikkeltags