Systemet som er i kommunen i dag er jeg ikke fornøyd med

SLÅR ET SLAG FOR ET VELFUNGERENDE LIV: Per-Kristian Thorsrud skriver engasjert i dette innlegget.

SLÅR ET SLAG FOR ET VELFUNGERENDE LIV: Per-Kristian Thorsrud skriver engasjert i dette innlegget. Foto:

Av

Jeg trenger hjelp for å fungere i hverdagen og er takknemlig for at jeg får hjelp. Men det systemet som er i kommunen i dag er jeg ikke fornøyd med, skriver innsender av dette innlegget.

DEL

MeningerPA eller BPA. Det er nok mange som vil lure på hva dette betyr. Men er man funksjonshemmet, rullestolbruker og bor for seg selv så er man avhengig av det ene eller det andre.

PA er personlig assistanse fra kommunen, de kommer inn i dit hjem daglig. Hos meg er de 24 timer i døgnet og det har de vært i 4–5 år. Kommunen plukker ut hvem som skal komme og en av dem som har jobbet hos meg en tid skal lære opp den nye. Kommunen setter opp vaktlistene og det skjer ofte at man ikke vet hvem som kommer på neste vakt. Har noen blitt syke, så kan det dukke opp vikar uten at man har fått beskjed om dette.

Om jeg ikke er fornøyd med en ny assistent og kjemien overhodet ikke stemmer er personen allerede ansatt og det kan bli veldig ubehagelig i tiden fremover. Men om assistenten ikke trives blir den ganske så raskt flyttet til andre brukere.

Jeg trenger hjelp for å fungere i hverdagen og er takknemlig for at jeg får hjelp. Men det systemet som er i kommunen i dag er jeg ikke fornøyd med. Jeg ønsker frihet til å velge selv de som skal jobbe hos meg. Jeg er en aktiv ung mann som driver idrett på høyt nivå. Trener mye og har ofte fulle dager fra morgen til kveld. Da er det viktig at de rette personene er med meg. Skal jeg kunne velge assistenter selv, må jeg ha BPA, slik systemet er i dag.

BPA betyr Brukerstyrt/Borgerstyrt personlig assistanse. Ski kommune hadde ikke BPA i 2015, så jeg fikk PA. Idag har de denne tjenesten med 3 ulike aktører. Oppegård har ikke PA i kommunen men flere ulike BPA aktører. Jeg er også en aktiv politiker og står som kandidat nr. 39 på lista til Nordre Follo Arbeiderparti. Selv er jeg imot privatisering og firmaer som tar ut profitt til seg selv og ledelsen. Overskuddet bør gå til brukerne i kommunen.

De eldre og uføre trenger dette overskuddet for å få en bedre hverdag. Jeg tror kommunen kunne levert en like god BPA ordning som de private aktørene. Da med noen av de fordelene de har i det private. På denne måten kan også de ansatte ha sin pensjonsordning i KLP som de har nå. Lønningene vil også følge tariffen til enhver tid. Noen få BPA aktører har dette. Slik kan jeg da bli min egen arbeidsleder, sette opp vaktlister å ha full oversikt på dem som skal jobbe hos meg. Mitt ønske er at hver og en som trenger assistanse, fritt skal få kunne velge mellom de ulike aktørene. For meg er det veldig viktig at Nordre Follo kommune også velger en BPA-ordning i kommunen fremfor PA-ordningen.

PA i kommunen bør derfor bli BPA i kommunen. De brukerne som trenger hjelp til å organisere dette skal få hjelp til det. I BPA har de felles kurs for ansatte og arbeidsledere. Brukerne er mer i fokus og det blir ikke bestemt over hodet på en. Mange forskjellige hjelpere som kommunen har valgt har vært hos meg i disse årene.

Har også hatt enkelte helt fra starten i 2015. De beste av de beste gjør at dagene mine blir unike. Velger man selv og styrer sin egen hverdag vil dette være bedre for alle parter. Det vil bli mindre utskiftninger og mere stabilitet. Jeg vil jobbe for at alle innbyggerne våre får dekket det behovet de har for hjel pi kommunen, på en best mulig måte. Slik at de også får oppleve unike dager og får bestemme over sitt eget liv.

Per-Kristian Thorsrud, Nordre Follo Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags