Fra og med søndag 6. februar blir T-banetrafikken i store deler av Oslo sentrum stengt i nesten sju uker grunnet vedlikeholdsarbeid. Sjuukersperioden vil bli delt i to og t-banen vil være stengt fra klokken 21 og frem til første avgang neste morgen i begge periodene, melder Aftenposten, ifølge Avisa Oslo.

Den første perioden vil vare i to og en halv uke, fra søndag 6. februar til torsdag 24. februar. Da stenges T-banetrafikken mellom Majorstuen og Stortinget.

Den andre perioden vil vare i fire og en halv uke, fra søndag 27. februar til torsdag 24 mars. I denne perioden stenges T-banetrafikken mellom Jernbanetorget og Brynseng. Trafikken vil gå som normalt på fredager og lørdager.

Alle T-banens linjer vil berøres de første tre ukene, og linje 1, 2, 3 og 4 vil berøres de siste fire ukene.

Forsterker trikketilbud og buss for bane

De dagene T-banen er stengt på disse strekningene vil det bli satt opp alternativ transport ved å forsterke tilbudet på trikkens linje 11 mellom Majorstuen og Stortinget og opprette en linje 15 som vil gå fra Majorstuen til Jernbanetorget via Frogner.

Det blir buss for bane når den østlige delen av T-banetunnelen gjennom sentrum stenges. Bussene skal kjøre fra Jernbanetorget til Brynseng og vil blant annet stoppe på Tøyen, Ensjø og Helsfyr.

Trikkelinje 17 og busslinje 31 fra sentrum forsterkes for reisende til Carl Berners plass og videre med linje 5. Fra Tøyen vil man kunne ta 20-bussen.

Normalt slitasjevedlikehold

Kommunikasjonsrådgiver i Sporveien, Jan Rustad forteller til Aftenposten at de gjør en begrenset stenging for å begrense konsekvensene for de reisende mest mulig ved å legge den til en tid på døgnet der færrest reiser.

Rustad forteller videre at vedlikeholdet som skal gjennomføres er normalt slitasjevedlikehold og har vært planlagt i lang tid.