Jeg hadde kjøpt tilleggsbillett til 39 kroner nede på Nationaltheatret stasjon for å dekke overgang fra sone 1 til sone 2 (har periodekort), i det toget ankom, og jeg steg på. Hyggelig dag i storbyen med barnebarn var unnagjort, jeg leste intetanende i bok og var fornøyd som kollektivpassasjer. Ved billettkontroll senere på reisen viste det seg at billettkjøpet ikke var fullført, begrunnet med en kode bestående av siffer/bokstaver, og jeg ble ilagt bot. 950 kroner ble betalt på stedet.

Jeg ber med dette om at dere (VY? Ruter? ENtur?) tar meg ut av statistikken «Sniker på tog», da det aldri har vært min mening å ikke betale for min utvidede reise. Beviselig hadde jeg prøvd, og manglende dekning på konto var åpenbart ikke grunn for det ikke-fullførte kjøpet, siden jeg senere kunne betale boten på 950 kroner. Selv mistenker jeg dårlig dekningen innerst på Nationaltheatret stasjon som hinder for fullføring av kjøpet.

Jeg ble svært lei meg over å bli mistenkeliggjort og behandlet som sniker i full offentlighet, og kan ikke la være å tenke på alle de gangene jeg som tålmodig VY-kunde har ventet på forsinkede tog, kansellerte tog og brukt timer for å komme meg hjem i stillestående tog. Takk for det, VY! Og til dere andre, ikke entre toget uten å sjekke om samme institusjon har dekning for billettkjøp på telefon, slik at kjøpet garantert er gjennomført.