Gå til sidens hovedinnhold

Ta'ræ sammen

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I en tid hvor vi alle, jeg gjentar alle, er invitert til en nasjonal dugnad ser vi stadig enkeltindivider som ytrer seg i alle mulige slags kanaler. Aviser, TV-debatter, Facebook, Twitter, Instagram og sikkert en rekke andre, som jeg ikke har oversikt over, er fulle av kronikker, innlegg og debattdeltakelse hvor forstå-seg-påere åpenbart drømmer om å få sine 5 minutter i medienes lys. Det er gjerne medborgere som har mulighet til å signere med en lang hale av titler og bokstaver sammen med sitt navn, og i tillegg legger til noen linjer om hvilken posisjon de innehar. Jo flere titler, jo mer tilsynelatende meningsberettiget er de.

Tror heller ikke tiden er inne for å skåre politiske poeng med tanke på hvordan vi innretter vår fremtid basert på den akutte globale krisen vi stor overfor.

Et samlet Storting, med regjeringen i front, har sammen med helsedirektoratet ogFolkehelseinstituttet vedtatt og iverksatt gode forståelige tiltak. Tiltak som er ment å virke på kort sikt, med tanke på smittespredning. Tiltak som skal motvirke både kortsiktige og langsiktige økonomiske utfordringer for bedrifter og enkeltmennesker. Om tiltakene er tilstrekkelige vil vi først vite når historien skal skrives.

Det vi vet er at vi har en handlekraftig regjering som har uttalt at «vi skal gjøre det som er i vår makt for å begrense de langsiktige virkningene».

Dette må vi stole på. Dette må vi samles om. Vi nordmenn har gjennom tidene vist en fantastisk dugnadsånd og stå-på-vilje. Dette må vi nå hente frem, hver og en av oss. Vi er nødt til å stole på at de beslutninger som våre ledere når tar, er de korrekte.

Når denne pandemien har lagt seg – for det gjør den – skal vi selvfølgelig evaluere alle de tiltak som et samlet Storting har iverksatt, både med tanke på tidspunkt og styrke.

Jeg vil oppfordrer dere alle, med Atle Antonsens ord fra reklamefilmen om gjenvinning - TA’RÆ SAMMEN! Jeg ber dere innstendig om å delta i dugnaden, vi trenger deltakelse fra alle. Absolutt alle!

Slutt å spre dommedagsprofetier, hjelp oss til å komme igjennom denne krisen, ikke skyv oss lengre ut i mørket. Bruk ditt akademiske grunnlag og ditt politiske ståsted på en hjelpende måte. Debatten tar vi i ettertid. Det holder nå.

Bjørn Kløvstad, Kolbotn, nordmann – helt vanlig nordmann

Kommentarer til denne saken