Tårnåsengutten Carl Fredrik Hagen ristet av seg Kristoff og Boasson Hagen og fikk bronse i NM landeveissykkel

Carl Fredrik Hagen fra Tårnåsen markerte seg sterkt i NM fellesstarten og fikk en fin bronsemedalje

Carl Fredrik Hagen fra Tårnåsen markerte seg sterkt i NM fellesstarten og fikk en fin bronsemedalje Foto:

Tårnåsengutten Carl Fredrik Hagen satte sitt store preg på NM i landeveissykkel søndag, men var sjanseløs i spurten og endte på 3. plass

DEL

Røyse/Ringerike: Carl Fredrik Hagen sykler for World Tour-laget Lotto Soudal, og som alle andre syklister i den Belgiske storklubben drømte han nok om en plass i årets Tour de France. Den drømmen går nok ikke i oppfyllelse for Tårnåsen-gutten, til tross for at han viste veldig god form i søndagens NM-fellesstart.

Hagen sprengte feltet, men var sjanseløs i spurten

Det var ventet at den norske laget Uno-X Development Team skulle prege søndagens 204 km. lange fellesstart, og lagets Markus Hoelgaard lå lenge alene i brudd med et sterkt felt ca. minuttet bak. Men med ca. 20km igjen av rittet satte Lotto Soudal-rytter Carl Fredrik Hagen fart, og han sprengte feltet. Storfavoritter, som Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Odd Christian Eiking og Sven Erik Bystrøm. orket ikke tempoet og måtte slippe da Tårnåsen-ekspressen satte fart. Til slutt sto det mellom Carl Fredrik Hagen, Andreas Leknessund fra Uno-X og Amund Grøndahl Jansen fra Jumbo Visma. En spurt er ikke Tårnåsen-guttens største styrke, og han ble liggende litt på etterskudd, noen meter bak sine to konkurrenter. Til slutt måtte han ta til takk med en 3. plass. Spurten ble vunnet av Grøndahl Jansen, en liten sykkellengde foran Leknessund.

Kan håpe på Vuelta a Espana

Søndagens NM-vinner Amund Grøndahl Jansen er i motsetning til Carl Fredrik Hagen klar for Tour de France. Den ferske NM-vinneren stiller til start i den norske mestertrøya for sitt lag Jumbo Visma. Carl Fredrik Hagen går nå inn i en tung treningsperiode og det er signaler i sykkelmiljøet som kan tyde på at han er aktuell for Vuelta a Espana, eller Spania Rund som rittet ofte omtales som her i Norge. Sammen med Tour de France og Giro de Italia er Vueltaen sett på som de største og viktigste etapperittene sykkelverden har å by på.


Artikkeltags