Gå til sidens hovedinnhold

Forventer kø av folk i Ski som vil tatoverer seg for å støtte barnekreft-saken

Artikkelen er over 4 år gammel

15. februar er den internasjonale barnekreftdagen. Tatoveringsstudioer i hele landet er med på markeringen og jobber frivillig for å samle inn penger til Barnekreftforeningen.

SKI: For femte året på rad, blir det er arrangert "Kroppskunst mot Barnekreft 2017". Flere tatoveringsstudioer over hele landet er med på arrangementet, deriblant tatoveringsstudioet i Ski, Stay True Tattoo. Studioet er det eneste i Follo som er med på veldedigheten.

Denne lørdagen 11. februar, kommer artistene på Stay True Tattoo til å arbeide frivillig.

Inntektene denne dagen vil gå til Barnekreftforeningen. Studioene har ferdig tegnet små motiver på cirka fem ganger fem centimeter. Du kan velge én av dem mot at du gir 500 kroner til Barnekreftforeningen.

– Arrangementet har blitt innmari stor, ifjor var det lange køer utenfor studioet. Vi tatoverte femti små tatoveringer. Vi fikk ikke tid til å spise, og rakk nesten ikke å løpe på toalettet, forteller shopkeeper på Stay True Tattoo, Elin Bekkhus.

Det blir ikke mulig å få andre tatoveringer enn de som ferdige laget denne dagen. Motivene ligger ute på Stay True Tattoo sin facebookside.

Les også:

Halloween-fest til glede for barn med kreft 

Stort oppmøte

Forventningene til oppmøte på lørdag er ikke mindre enn det var ifjor. Bekkhus forteller at det er "første mann til mølla", og at det blir delt ut kølapper. Det er meldt fire kuldegrader på dagen, derfor kan det være lurt å kle seg varmt om man blir stående i kø ute.

Det er opprettet et arrangement på Facebook "Kroppskunst mot Barnekreft 2017", med 310 på deltar og 825 på interesserte.

– I fjor samlet studioet inn 27.000 kroner, det er rekord for oss hittil. Det kommer artister fra Gjøvik, Statene og New Sealand fordi de har lyst til å være med på dette, sier Bekkhus. 

Det blir hvertfall fire artister som arbeider gratis denne dagen, én mer enn ifjor. Hun håper derfor at de får muligheten til å tatovere flest mulig. I år holder studioet åpent fra klokken 12 til 18.

Les også:

Les også

Team Jakob har snart samlet inn en halv million kroner mot barnekreft

 

– Både trist og fint

Det er Norsk Tattoo Union (NTU) som har tatt intiativ til arrangementet.

– Da vi fikk forespørsel fra NTU om vi ville være med på dette, var det ingen tvil. Selvfølgelig ville vi det, sier Elin Bekkhus.

Hun forteller at studioet hadde flere kunder i fjor som har mistet barnet sitt til kreft, og som har mistet andre voksne venner. Hun beskriver derfor stemningen i studioet denne dagen som både trist og fin.

Det var Kari Kjelskau, daværende leder i NTU som tok intiativet for fem år siden.

– Barnekreft er en sak som er ekstra sår og viktig for mange, det er nok noe av grunnen til at NTU ville starte frivillighetsarbeid for Barnekreftforeningen, sier nåværende leder i NTU, Remi Sølvberg.

Totalbeløpet tatoveringsstudioer samlet inn til Barnekreftforeningen på landsbasis de siste fem årene:

  • I 2013 samlet de inn 500.000 kroner.
  • I 2014 samlet de inn 470.000 kroner.
  • I 2015 samlet de inn 590.000 kroner.

Kommentarer til denne saken