Ås-jente fikk drømmejobben som teatersjef for en OD-dag

SHOW: Fra venstre Ingvild Haugstad, Cathrine Frost Andersen, Sofie Sleipnes og Simen Hovd hadde det gøy på scenen fredag kveld.

SHOW: Fra venstre Ingvild Haugstad, Cathrine Frost Andersen, Sofie Sleipnes og Simen Hovd hadde det gøy på scenen fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sofie (17) fikk lov til å være teatersjef for én dag. Hun kombinerte sjefsjobben med selv å stå på scenen.

DEL

ÅS/OSLO: Sofie Sleipnes (17) går til daglig i 2. klasse på dramalinjen på Ski videregående skole. Det var i forbindelse med Operasjon Dagsverk (OD) at Ås-jenta fikk drømmejobben. Det Andre Teateret i Oslo ble Sofies arbeidsplass fredag. Teateret hadde selv lagt ut en annonse på Facebook, hvor de ba om avløsning av en OD-elev, Sofie kastet seg på.

– Jeg synes improvisasjon er veldig gøy og har vært med på revy hvor mye av forarbeidet går ut på improvisasjon. Men selv om jeg har kjennskap til improvisasjon, har jeg ikke på langt nær like mye kjennskap som de andre på teateret. Så det blir veldig gøy å lære av dem som jobber der fast. Få se dem improvisere på nært hold, og ta med erfaringer derfra til skolen og livet, sa Sofie etter at hun ble valgt ut som den nye teatersjefen.

Størst i Europa

Det Andre Teatret er Europas største scene for improvisert teater, og skuespillerne reiser også jorden rundt med ulike improviserte forestillinger.

Årets Operasjon Dagsverk støtter barn og unges kamp for et mer levelig miljø og en bedre fremtid i verdens største oljekatastrofe i Nigeria.

Fredagens opptreden i Oslo, er ikke Sofies første møte med improvisasjon.

– Jeg har jobbet mye med improvisasjon på skolen og hadde en viss bakgrunn, sier hun.

– Det var skikkelig gøy, men først var det relativt skummelt, før jeg ble varm i trøya. De andre på laget er jo profesjonelle og de passet godt på meg, sier Sofie.

Tema for teaterkvelden var «Gullrekka». Fire lag skulle konkurrere om hvem som gjorde det best. Hvert lag fikk 20 minutter på scenen. Til slutt var det publikum som avgjorde.

Mest skummelt å stå på scenen

– Det var fire regissører, hvor jeg var en av disse. Jeg hadde ansvaret for vårt opplegg og vi konkurrerte i fredagsunderholdning, sier Sofie.

– Hva var mest skummelt?

– Det var å stå på scenen, men det gikk jo veldig bra det også, sier Ås-jenta.

– Hvilke tilbakemeldinger fikk du?

– De andres skuespillerne sa det ble gøy og at det var bra med en ny hjerne på laget, sier Sofie.

Den nærmeste familien og venner fra Ås, slapp ikke inn. Fredagens forestilling på Det Andre Teateret ble tidlig fullbooket.

Sofie har bestemt seg for å bli skuespiller når hun blir stor. Planer er lagt for videre utdannelse i den retningen.

Artikkeltags