Sang, dans og teater

LUCIATOGET: De aller yngste elevene i Marianne Mørks teaterskole er bare sju år gamle. BEGGE FOTO: METTE KVITLE

LUCIATOGET: De aller yngste elevene i Marianne Mørks teaterskole er bare sju år gamle. BEGGE FOTO: METTE KVITLE

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Elevene fra Marianne Mørks teaterskole fikk vist seg frem fra sin beste side i Ski nye kirke.

DEL

SKI: – Jeg ønsker dere velkommen til den tradisjonsrike julekonserten i Ski nye kirke. Det som er spennende med denne konserten, er at det er barn og teaterglede som er i sentrum, innledet Marianne Mørk.

De aller yngste elevene hennes fikk æren av å åpne konserten ved å komme syngende inn i kirkerommet som Lucia-toget. Deretter benket de seg rundt for å få med seg hva de litt eldre elevene bidro med. Blant annet fikk de se og høre historien om juletreet, som kan spores tilbake til Tyskland på 1500-tallet. Det tok lang tid før tradisjonen spredde seg.

– På 1800-talet var det ingen selvfølge med juletre. Vi som sitter her i dag, kan vel knapt tenke oss en julefeiring uten, mente Marianne Mørk.

Først i 1823 kom juletreet til Norge, ifølge skriftlige kilder.

Så dukket smånissene opp i Ski nye kirke. De danset og sang om julegodt og pepperkaker.

– Da blir jeg i skikkelig julestemning. Dette er jo en mørk tid. Derfor er det så ekstra godt når vi kan stoppe opp og slippe inn litt lys i mørket, erklærte teaterskolens leder.

Like etterpå var det tid for årets engleskole.

– Det var ikke Märtha Louise, men vi som startet engleskolen. Ja, det er helt sant, kom det lattermildt fra Marianne Mørk.

I tur og orden fikk de tre elevene ved engleskolen testet ut sine ferdigheter om hvordan det går an å spre tro, håp og kjærlighet i denne verden. Under engleeksamenen møtte de blant annet bortskjemte tenåringer som ønsker seg ti nye actionfigurer eller jakke til 9000 kroner til jul. For ikke å glemme merkeveske til mor.

– Det er lille julaften og dere står her og krangler, fortvilte den siste engelen under sin eksamen.

Og besto med glans.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken