Michelle (11) gleder seg til kronprinsessemøte

OSLOTUR: Hele klassen til Michelle Ly (foran med tegningen) skal til Oslo for å se på tegningene som er utstilt i Oslo rådhus. De skal også innom Nobels Fredssenter. FOTO: KARIN HANSTENSEN

OSLOTUR: Hele klassen til Michelle Ly (foran med tegningen) skal til Oslo for å se på tegningene som er utstilt i Oslo rådhus. De skal også innom Nobels Fredssenter. FOTO: KARIN HANSTENSEN

Artikkelen er over 3 år gammel

Michelle Ly (11) fra Hebekk, har alltid vært glad i å tegne. Da UNICEF utlyste en tegnekonkurranse, ble hennes tegning kåret til den tredje beste i landet.

DEL

HEBEKK: Michelle Ly har alltid vært glad i å tegne. Da lærer Nina Aasland Andresen ved Hebekk skole ba klassen til Michelle om å tegne tegninger til «Hvis jeg måtte flykte» tegnekonkurransen. Konkurransen var for 5. til 7. klasse.

Med sterke farger uttrykte Michelle sin frykt for å miste familie og venner. Juryen som besto av Ylvis-brødrene Bård og Vegard Ylvisåker, fagansvarlig i UNICEF Norge, Ellen Sandøe, direktør Angela Godlin fra Barnekunstmuseet og 11-åringene Eivind og Nathanya fra Aftenposten junior, ble imponert over tegningen til Michelle.

– Nivået på tegningene er veldig høyt. Og det er kjekt å se at mye av fokuset er på relasjoner og på de nære tingene, sier brødrene Ylvisåker.

I tillegg til UNICEF er også Det Internasjonale Barnekunstmuseet og Aftenposten Junior med på konkurransen.

Over fire tusen tegninger ble sendt inn fra hele landet, og Michelle Ly fra Hebekk gikk helt til topps i Akershus, og ble nummer tre for hele landet.

Oppgaven var å tegne og fortelle hva som ville vært viktigst for deg å miste hvis du måtte flykte.

– For meg er familien og venner viktigst. Men jeg hadde også blitt lei meg hvis jeg hadde mistet tegnesakene mine, sier Michelle som har kunst og håndverk som favorittfag på skolen.

Kronprinsessemøte

En del av premien er å møte Kronprinsesse Mette Marit. Alle tegningene fylkesvinnerne blir hengt opp i Rådhusgalleriet fra 13. til 19. desember. Og det er her kronprinsessen skal dele ut diplomer og hilse på de tre hovedvinnerne.

– Mange synes det er spesielt at jeg skal møte kronprinsessen, men jeg tenker ikke så mye på det, sier Michelle Ly.

Viktig tema

Resten av klassen skal også til Oslo 13. desember. De skal se på alle tegningene som er hengt opp i Rådhusgalleriet i Oslo rådhus, og de skal besøke Oslo Fredsenter.

For lærer Nina Aasland Andresen er det et viktig tema, og klassen forberedte seg godt før besøket.

I alt 28 millioner barn over hele verden er på flukt. Bare i Syria er seks millioner barn på flukt fra krigen som herjer i landet.

– Dette er et svært viktig tema, og også noe av mange barn er opptatt av. Denne utstillingen viser at svært mange barn har reflektert rundt teamet. Det er viktig at skolen er en arena for samtaler og bearbeidels av aktuelle nyheter, sier Ellen Sandøe, fagansvarlig for barn og unge i UNICEF Norge.

Artikkeltags