SKI: De kommer løpende opp trappen i klubbhuset til Ski IL. Ivrige etter å starte dagens fotballtrening. Men først er det mat og lekser.
De 23 guttene som er på Ski IL Fotballs Telenor Xtra SFO, er ivrige fotballspillere som helst ville spilt fotball hele tiden.

– Det er derfor jeg liker å være her. Her lærer vi nye øvelser og får spille fotball, sier førstemann i døren Herman Endreson (10).

At han også får spise og gjøre lekser, synes han er fint. Selv om han helst ville ha sluppet leksene.

– Dette er den eneste SFO-en jeg har vært på. Så jeg vet ikke hvordan andre SFO-er er. Men denne er veldig bra, skryter han.

Motiverer

Anders Særvold har vært leder for Ski IL Fotballs SFO frem til uken før påske. Da går han over i trenerjobb hos Follo FK. Han forteller om ivrige gutter som koser seg på fotballbanen.

– Vi spiser først, slik at de har energi til å gjøre lekser og spille fotball. Det er viktig at de får i seg sunn mat, forteller Særvold.

Etter maten er det lekser. Og Anders Særvold mener det er på sin plass at barna lærer at lekser også er viktig.

– Det er viktig at vi også motiverer til lekser. Men de eldste gjør sjelden lekser her, og da må de gjøre klart på banen eller rydde bort etter maten. Så de slipper ikke helt unna, smiler Særvold.

Store forskjeller på SFO-priser i Follo

SFO ansatte kokk for å gi barna sunn mat

Vil bli proff

Niclas Rødal (10) er en av få spillere som ikke er fra Ski. Han kommer fra Finstad skole for å spille fotball hver onsdag.

– Hva er det som er så bra med fotball-SFO?

– Vi lærer masse forskjellig, og har det kjempegøy. Og så får vi hjelp med lekser. I dag skal jeg lese engelsk, og det er ikke det beste jeg vet.

Niclas er veldig klar på at det er proff han skal bli. Og han skjønner at det er lurt å kunne engelsk selv om det ikke er så morsomt.

– Jeg skal spille på Arsenal. Og da må jeg snakke engelsk, sier han.

Les tirsdagens leder om SFO

Ute og inne

Fra november og ut februar er treningene lagt innendørs. Forklaringen er enkel:

– Det er ikke så behagelig å spille fotball på islagt kunstgress. Og så kan det bli for kaldt. Derfor har vi lagt opp til innendørstrening i vinterhalvåret. Ellers er det viktig at vi er ute. Og selv om det har vært kaldt nå i mars, har vi trent ute, forteller trener Anders Særvold.

Savner jentene på banen

Særvold er trener frem til påske. Da går han over i trenerteamet i Follo FK.
Etter påske tar Trond Erik Eriksen over SFO-ballen. Han er ansatt i en 100 prosent stilling i Ski IL Fotball og vil ha hovedansvaret for SFO, mens Eirik Rishaug skal hjelpe til i en 40 prosent stilling.