BØLERÅSEN: 210 barn er innom Bøleråsen SFO i løpet av en uke. Noen er der i kortere perioder, mens andre er der både morgen og ettermiddag.
De som er så heldige å være på SFO på ettermiddagen får hver dag servert et sunt måltid av kokken Tom André.

– Vi scoret veldig dårlig på en brukerundersøkelse for noen år siden. Foreldrene ønsket flere aktiviteter, og ville også ha et sunnere kosthold. Så da det var naturlig avgang før sommeren tenkte vi nytt, forteller baseleder Nina Merethe Larsen.

Strekker seg langt

Ski kommune har laveste satser for SFO i Follo. Likevel klarer Bøleråsen SFO å servere sunn mat hver dag.

– Vi har et stramt budsjett, og vi prøver å få pengene til å strekke seg langt. Vi prioriterer frukt og grønt og et sunt kosthold. Det kommer barna til gode, også. Og ikke minst lærer de hvor viktig det er med et sunt kosthold. Så det er jo læring i dette også, sier baselederen.

Nyskapende

Larsen innrømmer at det er morsomt å være nyskapende.

– Det er fokus på mat i dag, og vi merker stor forskjell på ungene før og nå. De har et mye jevnere aktivitetsnivå nå enn tidligere, forteller hun.

Før skolestart i høst ble et av rommene til SFO bygget om, slik at de kan sitte samlet rundt bordene og spise.

– Det er også veldig positivt. Det blir snakket rolig og hyggelig rundt bordene. Noe som skaper en god stemning, sier hun videre.

Undervisning

Ved siden av å servere sunn mat på ettermiddagen, har kokken Tom André hengt opp store plakater av grønnsaker, frukt og fisk på veggene.

– Ungene er flinke til å spørre og grave, og de er blitt mer bevisst på hva de spiser, forteller han.

Etter skolens sommerferie vil han også få bedre arbeidsområde. For mens elevene koser seg med ferie, skal kjøkkenet bygges om.

– Det blir veldig bra, sier han også smiler.