Gå til sidens hovedinnhold

– Dette er læring, og ikke en spillmaskin

Artikkelen er over 8 år gammel

VESTBY: Rektor ved Bjørlien skole, Edvy Andreassen, ser på iPad i skolen som et supplement til det som allerede er i skoleverket, og ikke noe som skal erstatte det gamle.

– Vi skal ikke glemme de tradisjonelle læremåtene, men bruke iPaden som et supplement. Vi skal ikke kaste ut bøker eller andre datamaskiner, forsikrer rektor Edvy Andreassen ved Bjørlien skole.

Hun forteller om ivrige lærere og elever, og at også foreldre som har tatt kontakt og sett hvordan barna har tatt i bruk iPad.

– Noen av foreldrene lurer til og med på om de skal kjøpe en iPad, forteller hun videre.

Alle skolene i Vestby kommune skal få opplæring i iPad. I første omgang er det 3. klasse på Bjørlien som får gleden av å teste ut dette som en del av undervisningen. På de andre skolene er 1., 5. og 9. klasse valgt ut.

Godt kurset

Andreassen forteller om lærere som er godt kurset, men som samtidig får nye innspill fra elevene i tredje klasse.

Lærerne gikk på kurs i to dager hos RIKT AS (Ressurs for IKT) som står for leveringen av iPadene og for kursingen av lærere og elever.

Andreassen er veldig opptatt av tankekart i undervisningen. Noe som man har stor glede av på iPaden.

– Her på skolen bruker vi tankekart mye. Det er noe vi har veldig stor tro på, og nå ser jeg at lærerne i tredjeklasse har brukt det som modell for ukeplanen. Veldig morsomt, sier hun.

– Spennende

Hun mener kommunens satsing på iPad er et veldig spennende området, og forteller om lærere som ikke har vært på kurs som ønsker å lære seg å bruke det.

– Vi skal sette opp opplæring på noen fellestider, slik at de som har lyst skal få opplæring. For det er veldig mange lærere som vil lære og prøve dette ut, sier hun.