FROGN: Det er 224 søkere til de 242 plassene på VG1 ved Frogn videregående skole. Til studiespesialisering og idrett er det flere primærsøkere enn det er plasser, mens Servise og samferdsel og Tilrettelagt opplæring (som omfatter sju av de ni yrkesfagene) er det færre primærsøkere enn det er plasser.

– Disse tallene er vi fornøyde med og er status quo fra tidligere år, bortsett fra at vi nå har en del færre søkere til VG1 Tilrettelagt opplæring med undervisning i fire til åtte grupper. Vi har mange sekundærsøkere, så skolen vil nok bli fylt opp på utdanningsprogrammene våre, sier studieleder og karriereveileder Brit Helle.

LES OGSÅ:

Praktisk arbeid i stedet for skolebenk

Sliter med å få søkere

– Vi opplever ingen spesielle endringer i søkningen, bortsett fra det med tilrettelagt opplæring. Studiespesialisering står fortsatt veldig sterkt, og jeg regner med å finne igjen venteliste-elever til SSP på våre andre utdanningsprogram. Vår erfaring er at mange elever fortsatt er veldig opptatt av hvilken skole de skal gå på, så hvis de ikke kommer inn på sitt førstevalg, velger de et annet utdanningsprogram på samme skole.

LES FLERE SAKER HER