OPPEGÅRD: Oppegård videregående skole skiftet navn og endret image for et drøyt år siden. Skolen sliter likevel med få søkere, men ledelsen har stor tro på at de er på rett vei.

Mens elevene står i kø for å komme inn på de videregående skolene i Ski, går det litt tråere på den andre siden av kommunegrensen. Roald Amundsen videregående skole har 491 søkere til 535 plasser, viser tallene fra Akershus fylkeskommune.

– Vi er først og fremst en skole for den flotte ungdommen i nærområdet. 90 prosent av elevene våre har gått på grunnskolen i Oppegård kommune, sier rektor Elise Marit U. Sand.

Hun har stor tro på endringene som er gjort og fremhever at det foregår spennende ting på skolen.

– Vi har satset på nordområdene. Dette er et fagområde som omfatter politikk, klima, naturvern, energibruk, mineraler, økonomi og internasjonal handel. Arbeidsmetodene forske og utforske har også slått godt an. Programfaget forskning og forskningslære har flere søkere enn plasser og vi har 25 elever som studerer russisk.

Det nye konseptet vårt er bare så vidt i gang, og det tar tid å innarbeide. Det er stor entusiasme blant lærerne, ledelsen og elevene, og dette håper jeg også vi når ut med, sier rektoren.

LES OGSÅ:

Skolen viktigere enn program

Praktisk arbeid i stedet for skolebenk

Realfagsseier

Roald Amundsen videregående vil ikke ha noe B-skolestempel, selv om andre skoler har flere søkere.

Rektor Elise Marit U. Sand minner om at skolen også har en anerkjent realfagsavdeling. Dette ha ført til at elever fra skolen har utmerket seg i landskonkurransen i fag som fysikk og kjemi.

Skolen har også nyheter på andre områder. «Bråk i biblioteket» er betegnelsen på et opplegg for diskusjoner og debatter, og elevene har sin egen fredagsunderholdning.

Idrettslinjen har fått et nytt tilbud til svømmeelever.

– Skulle vi ønske oss et studietilbud til, måtte det være en IB-linje. Den ville passet svært godt inn i vår profil, sier rektor Elise Marit U. Sand.

Skolebygningen begynner å bli gammeldags og trang. Dette merkes spesielt godt i kantinen og i gangene. Til sommeren starter arbeidet med å utvide og bygge om. Inneklimaet skal da bli bedre.

LES FLERE SAKER HER!