Her finner du de beste skiforholdene i helgen - løypebas Terje gir deg tipsene

BLIR KJØRT OPP: Rullestadjordet i Ski får oppkjørte spor denne helgen. Her fra drømmevinteren i fjor.

BLIR KJØRT OPP: Rullestadjordet i Ski får oppkjørte spor denne helgen. Her fra drømmevinteren i fjor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– De aller beste forholdene finner man på Langen denne helgen. Der er det kjørt opp både skøytetrasé og klassisk spor med helt topp forhold, forteller Løypebas i Sørmarka, Terje Martinsen.

DEL

SKI: Snøfallet tidligere i uka var ikke stort nok til å gi tipptopp løyper over hele nettet i Sørmarka, men de mest åpne feltene har nå god dekning. Værutsiktene for helgen sier at det blir kaldere, men foreløpig er det ikke ventet mer nedbør.

Stallerudhytta er blant serveringsstedene som holder åpent i helgen.

Terje Martinsen er stadig ute med preppemaskinen og jobber så mye og godt han kan, men selv løypebasen er ingen mirakelmann. Det er begrenset hva han får gjort med den snøen som ligger nå.

GJØR SITT BESTE: Løypebas Terje Martinsen vil gjerne ha mer snø, men gjør det beste ut av det han har i Sørmarka.

GJØR SITT BESTE: Løypebas Terje Martinsen vil gjerne ha mer snø, men gjør det beste ut av det han har i Sørmarka. Foto:

– Vi får fine vinterforhold til helgen, men skogspartiene i Sørmarka er foreløpig kun for spesielt interesserte. Der mangler vi fortsatt 20 til 30 centimeter før det blir ordentlig bra, påpeker Martinsen.

Aller best på Langen

Han anbefaler lysløypa Siggerud - Bøleråsen og fra Kloppa til Fløysbonn som steder der løypene er gode. I tillegg har jordene på Holstad i god løypestand.

Aller best er altså skiforholdene på Langen-vannet. Der blir faktisk løypebasen rent ivrig når han skal beskrive.

– Der har vi kjørt opp en fire meter bred skøytetrasé, og doble klassiskspor. På Langen er forholdene helt prima, forteller han.

Rullestadjordet blir klart

Omtrent på denne tiden i fjor startet det ski-eventyret som var vinteren 2018. Flere store snøfall skapte et perfekt grunnlag for løypebas Terje Martinsen og co. Nå håper han naturlig nok på mer snø.

– Vi kommer også til å kjøre opp spor på Rullestadjordet i Ski, slik at de er klare til helgen. Selv om ikke hele løypenettet vårt har nok snø ennå, er det mange muligheter. Vi er ute og prepper og ordner så godt vi kan hele tiden, forsikrer løypebas for Skiforeningen Sørmarka, Terje Martinsen.

Stallerudhytta åpner også sesongen denne helgen, etter at de valgte å holde stengt under forrige ukes holkeføre.

– Søndag klokka 11 står speidere og gruppeledere fra speidergruppene rundt Stallerudhytta klare til å servere varm og kald drikke og de etterhvert så kjente, store Stallerudvaflene til skigåerne og andre som tar turen innom. Vi har servering og varme i peisen helt frem til kl. 15, står det å lese på Facebook-siden til Stallerudhytta.

Artikkeltags