Facebook-fan? Dette er telefonen for deg

Ikke bare har ChaCha et fullt tastatur, men du kan også trykke på skjermen.

Ikke bare har ChaCha et fullt tastatur, men du kan også trykke på skjermen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

HTC ChaCha er en telefon som umiddelbart skiller seg ut fra den jevne Android-telefon. Årsak: Fulltastaturet som dekker halve forsiden på telefonen.

Mens dette tidligere var et vanlig syn, er slike telefoner etter trykkskjermenes inntog blitt like sjeldne som kultivert selskapsdans.

Del på Facebook

Facebook-oppdatert

HTC ChaCha er laget med tanke på deg som er hektet på sosiale medier. Her finner du en egen Facebook-knapp, som lar deg dele statusoppdateringer og bilder med et tastetrykk.

Det mest spennende er kanskje Facebook-chatten, som gjør at du kan sende Facebook-meldinger døgnet rundt så lenge du har telefonen med deg.

Med ChaCha i lommen står du som online i Facebook døgnet rundt, slik at du ikke trenger å være redd for å gå glipp av en eneste melding.

MENY: Du kan velge hvordan du skal se hovedmenyen ved å velge filtrering til høyre.

ChaCha har det du trenger for å holde deg oppdatert på e-post og på nett. Gledelig nok for deg som sliter med å finne frem, får du inkludert full navigasjon med Google Maps. GPSen til ChaCha kan dermed vise deg veien sving for sving.

Dobbelttrykk

Ikke bare har ChaCha et fullt tastatur, men du kan også trykke på skjermen. Telefonen kjører velkjente Android 2.3.3 som operativsystem, med HTCs egen Sense-tilpasning.

Vi synes menyene her fungerer bra - de er stort sett enkle å bruke. Riktignok kunne vi ønsket oss noe større skjerm. Siden halve fronten av telefonen er dekket av tastaturet, blir det ikke så mye plass igjen til skjermen. Det blir liten plass til tekst og ikoner, i tillegg til at betjeningen blir mer knotete enn på en vanlig trykkskjermtelefon.

TASTER: Hadde det ikke vært for alle tastene, kunne dette sett ut som et gammelt Apple-produkt.

Det at du både har et fysisk fulltastatur, samt en trykkskjerm å forholde deg til, kan nok også være forvirrende for noen.

Bokstavmangel

Tastaturet i seg selv fungerer bra. Tastene er selvsagt små, men er allikevel gode å bruke så lenge fingrene ikke er altfor formfulle. Dessverre har ikke ChaCha dedikerte taster for æ, ø og å, og det er definitivt et minus, selv om det riktignok er forholdsvis enkelt å få frem disse bokstavene og andre spesialtegn.

ChaCha mister til tider rytmen. Den må for eksempel lades hver natt. Vi likte heller ikke at dekningen var under middels, og det samme kan vi si om samtalekvaliteten. ChaCha er derfor ikke den perfekte partneren for samtaler.

BRUKERVENNLIG: Buet form og runde kanter gjør det enkelt å holde ChaCha.

På underholdningsfronten finner vi ingen forhåndsinstallerte spill, men du har enkel tilgang til nærmest ubegrenset med moro på Android Market. Musikkspiller og kamera er selvsagt allerede på plass, og vi synes ChaCha i de fleste tilfeller tar gode bilder.

Nokia-alternativ

Du har begrenset med alternativer hvis du vil ha en telefon med fysisk fulltastatur. Vi testet akkurat Nokia E6-00, som har et lignende format. For proffbrukere som vil ha topp kontorfunksjonalitet og maksimal batteritid, er dette et bedre alternativ og en bedre telefon.

SKALL: HTC har laget sitt eget skall til Android, HTC Sense.

Hvis du er avhengig av å kontinuerlig dele hva du gjør i ekspressfart, eller bare vil være mest mulig på (sosiale) nett, så er HTC ChaCha et godt valg.

Les hele denne anmeldelsen på Amobil.no

Les også: Underholdningsmobil fra Sony Ericsson

Les også: Test av Targus iPad-tastatur

Les også: Her er HTCs første 10-tommer

Artikkeltags