KOLBOTN: Tirsdag 1. mai er det klart for den årlige Thanks Jimi Festivalen på Kolbotn Torg. Oppegård kulturskole, ved rektor Rune Molvær og kunstnerisk leder Miroslaw «Carlos» Kaczmarczyk, er som vanlig de ansvarlige.

– Det er en festival for absolutt alle. Elever med sine familier og venner, lokale musikere, folk i alle aldre, amatører og profesjonelle. Vi spiller dessuten online sammen med tilsvarende folk i andre land, forteller Miroslaw Kaczmarczyk.

LES OGSÅ: – Eksepsjonelt at vi får være på Slottsplassen

Idé og inspirasjon er hentet fra Leszek Cichonski (bluesgitarist fra Polen). Årets utgave er den åttende i rekken. Hovedartist er Eivind Staxrud på sang og gitar. Elever fra Oppegård- og Kontra kulturskoler og deres foreldre og venner, kommer. Kulturskoler fra andre kommuner sender sine elever. Fritidssentrene og Oppegård Rock Club er også med.

– Dette er en kjempeutfordring for de yngste gitaristene: De skal fremføre introen til «Hey Joe». Så blir det tatt bildet med vår Hendrix (Eivind Staxrud). Vi spiller i sal 1 i Kolben kulturhus hvis det blir kaldt eller regn, opplyser «Carlos».

Det arrangeres festivaler over hele verden 1. mai, som hyllest til Jimi Hendrix og den musikalske arven etter musikklegenden. Norges festival avholdes altså på Kolbotn torg.

Musikere i alderen 7 - 65+ møter opp med instrumentet sitt, spiller sammen med andre. Gitarist og gitarlærer Miroslaw «Carlos» Kaczmarczyk er primus motor og dirigent.

LES OGSÅ: Kolonial-eventyret startet over et par øl i 2013. I fjor omsatte de for 800 millioner