OPPEGÅRD: Nytilsatte Lise Romarsdatter fra Kolbotn, føler hun er med på noe stort og har ikke bare sommerfugler, men også gründerfølelse i magen.

– Utrolig å få lov til å være med fra starten på et sånn eventyr, og det rett i nabolaget av hvor jeg er oppvokst, sier hun tydelig stolt.

En annen som er tydelig stolt er Stein Erik Hagen. Han holder seg litt i bakgrunnen, under den offisielle åpningen.

Dette er et av Hagens siste hjertebarn. Han har selv vært rådgiver under prosessen og synes senteret er blitt lang bedre en forventet.

– Ringnes har skulpturparken. Nå har jeg The Well, sier han med et glimt i øyet.

Han tror ikke dette vil bli den beste investeringen han har gjort, men at det skal bli butikk, har han troen på.

– Hva har du å si til de som er skeptiske og mener at du putter 400 millioner kroner inn i et skogholt?

– Mange var skeptisk da jeg startet opp med Rimi butikkene også, men der tok de veldig feil. Det tror jeg de gjør nå også.

Man må tørre å gå nye veier, avslutter han fornøyd.

Saken fortsetter under bildeserien

Bildeserie

The Well åpnet 10.500 kvadratmeter med velvære

Vil ha folk på sightseeing til Kolbotn

Orfdfører i Oppegård, Thomas Sjøvold, konkluderte i sin tale med at dette ville bli et nytt signalbygg i kommunen.

- Det er ingen grunn til å ta med gjester på sightseeing i Holmenkollen, når vi kan ta de med inn i en ubeskrivelig verden på The Well, slo han fast.

Den største utfordringen blir å lære opp brukerne på konseptet. Spa er nemlig ikke bare spa. Det dummeste du kan gjøre, er å starte i den varmeste badstuen. Da blir du raskt ferdig med spa-turen, sier daglig leder på anlegget, Mikael Eliassen. Han har nemlig gjort den tabben selv.

- Man må starte nederst på temperaturmåleren og jobbe seg oppover. Den varmeste badstuen skal man få med seg på slutten av oppholdet.

Mange av spørsmålene som har kommet, har vært om man må være naken, under oppholdet på The Well.

- Det må man ikke. Det er helt frivillig. Det som derimot ikke er frivillig, er at man må bruke badekåpe når man beveger seg mellom de ulike attraksjonene. Man får ikke ha badetøy på seg inne i de ulike badstuene, men man kan ha en håndduk rundt kroppen. Håndduk skal man uansett ha med seg inn for å sitte på, opplyser Eliassen.

- The Well introduserer konseptet «daycation» for det norske markedet. En dagsferie fra hverdagen i tilgjengelig luksus for alle som setter pris på spa og velvære og vil slappe av etter en hektisk dag. Du kjøper dagspasset, puls-senkingen er på huset, sier The Wells styreleder Camilla Hagen Sørli.

Les også: 1.335 vil jobbe på det nye spa-anlegget på Sofiemyr 

FAKTA The Well:

• Stein Erik Hagens nyåpnede dagspa og badehus på Kolbotn

• Er med 10.500 kvm over tre etasjer det største spabadet nord for Hamburg. Har ambisjoner om å være Nordens ledende dagspa.

• Kostnadsrammen for badehuset har vært  400 millioner kroner. Det åpnet 4. desember og har 130 ansatte. 

• "The well" tilbyr det beste fra internasjonal spakultur under ett tak: Blant annet spektakulære fossefall og grotter, 11 bassenger, tyrkisk hamam, japansk hage og badehus, Blockhaus-sauna, marokkansk rhassoul og et stort spenn av behandlinger. 

• En 250-seters restaurant og en uteservering som tar 100 gjester bidrar til at senteret skal trekke opp mot 100.000 spagjester årlig.   

• Tegnet av arkitektkontoret Halvorsen & Reine i moderne norsk formspråk med sterke innslag av både art deco og inspirasjoner fra internasjonale sparetninger. Alle rom skal være en egen opplevelse.