I slutten av januar kom nyheten om at netthandelsbutikken Stayclassy begjærte selskapet konkurs. Selskapet lyktes ikke med rekapitaliseringen og i desember i fjor varslet Forbrukertilsynet gebyrer til Stayclassy for brudd på markedsføringsloven.

Tilsynet mente at selskapet ikke hadde opplyst om førpriser, og at de hadde markedsført prisbesparelser som ikke var reelle.

Selskapets daglige leder, gründer Thomas Holstad (34), fikk varsel om gebyr på 400.000 kroner, mens selskapet fikk et varsel om gebyr på 1,5 millioner kroner, skriver Nettavisen.

Les også: Stayclassy har 14 millioner i gjeld

Kjempebota og en Spleis-innsamling har ført til at Holstad sto sentralt i en mediestorm, som han selv har omtalt som en «heksejakt».

Da Nettavisen traff Holstad i forbindelse med lanseringen av Simen Vatnes kokebok fredag forrige uke, la ikke gründeren skjul på at det siste halvåret har vært «turbulent, utfordrende og lærerikt».

Ifølge 34-åringen har det også vært en stor påkjenning å gi slipp på selskapet sitt.

– Det er jo litt som å miste et barn, nesten. Det var veldig trist at det var der det måtte ende til slutt, sa Holstad til Nettavisen.

Åpnet ny nettbutikk

Kun få måneder etter at Stayclassy ble lagt i ruiner, har ikke Holstad ligget på latsiden.

Til Nettavisen avslører gründeren at han allerede jobber med å etablere en ny forretning. Der forsøker han blant annet å relansere deler av den tidligere bedriften.

– Nå jobber jeg med Netthandelsfabrikken AS. Det er et annet selskap hvor jeg har fått i gang Classywalk igjen så det er veldig spennende, sa Holstad.

Dersom man i skrivende stund klikker seg inn på Stayclassys nettside, opplyses det om at selskapet begjærte oppbud 7. februar 2023. Under står det at det fortsatt er mulig å handle Classywalks og reservedeler på deres nye hjemmeside, Classywalk.no.

Til tross for at Holstad straks er på beina igjen med et nytt selskap, er det ifølge 34-åringen med en viss bismak å måtte begynne fra bunnen nok en gang.

– Man starter jo et par steg tilbake igjen, men man må bare gjøre det samme som man gjorde sist gang og bygge trappetrinn for trappetrinn. Så det er det som er planen nå, sa han.

Tryglet om penger

Som nevnt har kritikken haglet fra alle retninger mot Holstad det siste halvåret. Spesielt etter Holstads siste forsøk på å redde selskapet sitt.

34-åringen forsøkte nemlig å trygle om penger til en ny start ved å opprette en pengeinnsamling på Spleis.no.

Det gikk ikke som planlagt da Sparebank 1 satte en stopper for pengeinnsamlingen til Holstad og slettet spleisen fra nettsiden dagen etter den ble lagt ut.

Ifølge banken ble spleisen avsluttet etter en totalvurdering basert på vilkårene deres.

– Jeg mener ingen retningslinjer er brutt. Det er trist for alle som ville støtte meg. Jeg mener dette er som å sparke en mann som allerede ligger nede, uttalte Holstad til TV 2.

Les også: Spleis stopper pengeinnsamlingen til Stayclassy-gründer

Spleisen førte til mye kritikk og overfor Nettavisen la ikke gründeren skjul på at det har vært en påkjenning.

– Det har vært interessant, men tøft til tider. De fleste har vært gjennom et par stormer opp gjennom så man vet at det roer seg til slutt, sa han til Nettavisen og la til:

– Men det er klart at det er krevende når det står på som verst.

Ikke betalt bota

Som nevnt fikk Holstad varsel om gebyr på 400.000 kroner i fjor desember for medvirkning til villedende markedsføring. I mars ble det derimot kjent at Forbrukertilsynet nedjusterte bota fra 400.000 kroner til 100.000 kroner.

Til Nettavisen fortalte Holstad at bøtene han har fått foreløpig ikke er betalt.

– Jeg har ikke fått den enda. Jeg driver fortsatt å klager inn det greiene der, men det jeg syntes er så trist med hele saken er at Forbrukertilsynet bør kunne ytre seg ganske kraftig i Norge selv om det de sier ikke er rettskraftig da.

Les også: Netthandelsbutikken Stayclassy slår seg konkurs

Ifølge Holstad er bøtene fortsatt under klagebehandling, og dersom Forbrukertilsynet fortsatt mener at han har gjort noe galt så vil saken bli tatt opp i nytt råd.

– Da blir saken behandlet på nytt så får vi se hva som skjer, men bota har blitt redusert betraktelig til 100.000 kroner så det gjør det litt lettere også, sa Holstad.