Thure André fra Ski opptrådte på hovedscenen under fotball-VM - nå skal vikingene herje i Ås

  Lørdag ettermiddag tok TX-Vikings turen til torget i Ski.

  Av

  Thure André Eriksen fra Ski og de andre har levd et liv på skyggesiden. Om noen dager går det hardt for seg i Ås sentrum.

  DEL

  ÅS: TX Vikings har show utenfor Ås kulturhus torsdag 27. og fredag 28. juni. For en måned siden smalt det i steinblokker på Rådhusplassen i Ski.

  – Det var ekstra gøy for meg å komme til Ski med showet til TX Vikings, sier Thure André Eriksen.

  Han er daglig leder for TX Vikings og bodde i Ski til han var 11 år. Han har bakgrunn fra langt mer enn søndagsskolen til Pinsemenigheten Salen.

  På scenen i VM 2006

  TX Vikings er en del av et internasjonalt nettverk som hadde sin opprinnelse i USA på slutten av 1990-tallet.

  – Vi er en gjeng som reiser mye rundt og har opptrådt både på hovedscenen under fotball-VM i Tyskland 2006, hockey-VM i Latvia 2007, Norske Talenter i 2008 og på NRK i 2017, forteller Eriksen.

  Av de drøyt 20 Team Xtreme-lagene rundt omkring i verden er den norske utgaven, TX Vikings, desidert størst.

  Leder i 15 år

  Thure André «Icebreaker» Eriksen har vært leder av denne gruppen de siste 15 årene og forteller at TX Vikings i dag totalt har rundt 50 medlemmer, personer som formidler budskapet fra scenen og andre som jobber med selve riggingen.

  – TX Vikings består av menn med muskler, tatoveringer, langt hår og en brokete fortid. De forteller om det gamle livet, og det nye, det som Jesus Kristus har servert dem. Dette er store, sterke gutter med tidligere levde liv og historier som kan skremme noen hver.

  HARDTSLÅENDE: Det gikk hardt for seg på torget i Ski tidligere i sommer.

  HARDTSLÅENDE: Det gikk hardt for seg på torget i Ski tidligere i sommer. Foto:


  – Med effekter, kraftfulle stunts og mye lyd gir kraftgutta beskjed om hvordan de har klart å legge det gamle syndefulle livet bak seg. De gir Jesus æren for alt det nye, sa Lars Tore Wollum i Salen før besøket i Ski.

  Familiekirken har invitert en rekke talere fra India, Pakistan, England, Danmark og selvfølgelig Norge. TX Vikings er noen av trekkplastrene når Familiekirken i Follo arrangerer sin årlige, store sommerkonferanse 26.–30. juni. Men ingen av dem så hardtslående som TX Vikings.

  Langveisfarende

  Talerne Thomas George og John Javed er begge ledere for Restorations arbeid i India og Pakistan.

  – Restoration er Familiekirkens misjonsarbeid i disse landene hvor det skjer herlige ting både med bibelskolene RSOM (Restoration School of Ministry) som vi driver, og mange andre ting som handler om vekkelse og ledertrening for å starte menigheter, forteller Egon Davidsen, som er pastor i Familiekirken og leder for Restoration.

  LES OGSÅ: – Dette vil bli et gjennombrudd i Follo

  Andre talere er Hugh Osgood fra England, Claus Møller fra Danmark, Inge Røysland fra Norge, og Sigmund Kristoffersen, nasjonal leder for Pinsebevegelsen i Norge, som skal ha et åpent ledertreff lørdag.

  Se video fra åpningsmøtet under sommerkonferansen i Langhushallen i 2017:

   Det var stor stemning på åpningsmøtet under sommerkonferansen til Familiekirken i Follo. Det blir folksomt i Langhushallen frem til søndag.

   Den aller første sommerkonferansen foregikk i Langhushallen i 2017. Denne gang er konferansen i lokalene Familiekirken bruker til sine ukentlige møter, i Ås kulturhus, tett på stasjonen og med gode parkeringsmuligheter.

   Besøket på de tidligere konferansene har vært bra, og også denne gangen er det også en egen konferanse for barna. Ikke bare med Jesus i sentrum, men også hoppeslott, ansiktsmaling og mye mer.

   FOR BARNA: Barna har sin egen konferanse i Ås kulturhus

   FOR BARNA: Barna har sin egen konferanse i Ås kulturhus


   Artikkeltags