Gå til sidens hovedinnhold

Tid for likestilling

I et rettferdig og demokratisk samfunn har alle like muligheter og rettigheter til å leve frie og selvstendige liv. Likestilling og menneskerettigheter er grunnlaget for at folk skal kunne leve liv i tråd med egne ønsker og verdier.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dagens regjering og stortingsflertall har sviktet i en av de viktigste likestillingskampene i vår tid. FNs funksjonsevnekonvensjon er ikke blitt tatt inn i norsk lov, regjeringens lovnader om inkludering i arbeidslivet er tomme ord, og de har kuttet i ordninger som for mange er viktig for å leve gode liv. Noe av det siste de gjorde før sommeren var å bryte sine gjentatte løfter om en stortingsmelding om menneskerettighetene til utviklingshemmede.

Landet trenger en ny regjering som sørger for at funksjonsevnekonvensjonen bli norsk lov, som bygger velferden og ordningene som sikrer likestilling og som setter en stopper for høyreregjeringens gjentatte usosiale kutt.

Kommentarer til denne saken