Gå til sidens hovedinnhold

Tiltak smurt tynt utover eller målrettede tiltak som treffer?

Dersom de høye strømprisene varer gjennom vinteren, blir det vanskelig for mange. Den rødgrønne regjeringen ble enige om budsjettet på mandag og der kom det frem at utbytte fra Statkraft er forventet å gi staten 9.7 milliarder i 2021.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi i Høyre ønsker at gi noen av disse pengene tilbake til de som trenger hjelp til høye strømregninger. Vi vil innføre en strømhjelpsordning som er målrettet mot de som trenger det mest. For den gruppa som vil ha rett på støtten vi foreslår, så betyr det 750 kroner per person. For eksempel vil en familie på fire, få 3000 kroner i støtte. Denne ordningen vil treffe 3 av 4 husholdninger i Norge og vil være rettet mot husholdninger som har en samlet inntekt under 1,2 millioner.

Pengene kommer fra utbyttet fra Statkraft, samt omprioritering av foreslåtte kutt i elavgift på 1,5 øre. Vårt nye forslag er helt nødvendig nå når så mange sliter med å betale strømregningene sine.

Høyre mener kuttet i elavgifter på 2.9 milliarder som regjeringen foreslår, bommer skikkelig på mål. Alle vil få støtte og det blir bare småpenger for folk flest. Derfor foreslår vi i Høyre mer treffsikre ordninger som bare går til de som virkelig trenger støtte til strømregningen.

I ordningen som Høyre foreslår vil vi også inkludere en studentpakke på 220 millioner kroner, der studenter og elever i videregående skole som bor for seg selv får 1000 kroner hver.

Det letter trykket på lommeboka og i stedet for å fordele smuler til alle, får de som trenger det en litt større bit av kaka.

Så får vi se da, om de rødgrønne vil være med på en ordning som er både sosial og treffsikker eller bare gi smuler til alle.

Kommentarer til denne saken