Gå til sidens hovedinnhold

Tine (14) og Amalie (14) fra Oppegård har spilt badminton i 7 år: -Vi skal bli gode.

Artikkelen er over 1 år gammel

For mange av oss er badminton en sommeraktivitet som spilles barbeint på gresset i rolige vindforhold. Men på verdensbasis er det en kjempestor sport, og den vokser i Norge. Lørdag og søndag var ca. 200 spillere samlet til Follosmashen i Østre Greverud idrettshall.

Greverud: Det var et yrende liv i Østre Greverud idrettshall da ØB var innom søndag formiddag. Idrettshallen var gjort om til 6-7 badmintonbaner, og det var aktivitet på alle sammen. Til tross for mange baner og svært mange barn og unge i aksjon samtidig foregikk det hele i utrolig dannede former. Her var det ingen roping og skriking fra overivrige trenere, ingen klaging på dommeravgjørelser og bare høflige heiarop fra de ganske mange som satt på tribunene. Badminton-turneringen, Follosmashen, var rett og slett en hyggelig opplevelse.

160 spillere og 300 kamper

-Vi undersøkte litt tidligere i dag, og det er vel det 6. året vi arrangerer Follosmashen, forteller Markus Haukebø fra arrangørklubben Oppegård IL, badminton.

Badmintongruppa til Oppegård IL teller ca. 70 medlemmer, og 24 av spillerne var i aksjon under årets Follosmashen.

-Det er i alt påmeldt 160 spillere i alderen 7-18 år, og mange av spillerne er med i singel, double og mix. double. Så i alt spilles det rundt 300 kamper i løpet av helgen. Det betyr at vi er en av de større hovedturneringene på Østlandet, og det har satt seg som en tradisjon at vi alltid har vår cup i uke 6, forklarer Haukebø.

Follosmashen er ikke en turnering som først og fremst retter seg mot de aller beste spillerne, selv om flere av de som når finalespill i de eldste klassene også hevder seg i nasjonale turneringer. Follosmashen er et tilbud for alle, og veldig mange av de som er med og spiller er uten den helt store erfaringen.

-Det er en god del spillere som spiller sin aller første turnering i Follosmashen. Puljene er delt opp på alder, men også på ferdighetsnivå. Det betyr at spillerne stort sett møter konkurrenter som er på det samme nivået som en selv, og for de fleste vil det være en fin opplevelse, slår Haukebø fast.

Oppegård IL er det eneste idrettslaget i Nordre Follos som har badminton på programmet, og klubben opplever å få spillere fra andre deler av kommunen til seg.

-Det er bare vi som tilbyr badminton, og da kommer det spillere fra andre steder hit. Blant annet har vi fire spillere fra Siggerud. Det er hyggelig å ta i mot nye spillere, og vi har plass til flere. Vi arrangerer badminton-skole for de yngste, men badminton er også en flott sport å begynne med selv om du er litt eldre. Du vil hele tiden få spille med utøvere på ditt eget nivå, så det er mange eldre ungdom som vil trives med å spille badminton, selv om de er nybegynnere, avslutter Haukebø.


To rutinerte ungjenter med god selvtillit

To som ikke kan kalle seg nybegynnere er Oppegård-jentene, Amalie Theil og Tine Bjønness-Jacobsen. De to 14 åringene spiller begge for Oppgård IL, badminton, og da ØB var på besøk var jentene opptatt i dagens første double-kamp.

-Vi vant 2-1 i sett til slutt. Vi tapte det første settet, men skjerpet oss og vant heldigvis de to neste. Jeg lurer på hva vi dreiv på med i det første settet egentlig, spør Amalie sin makker Tine.

-Vi var ikke skikkelig fokusert og så hadde vi sikkert ikke varma opp godt nok, forklarer Tine smilende

Begge jentene har spilt badminton i Oppegård IL i cirka sju år og kan kalle seg litt rutinerte, den unge alderen til tross. Jentene har mange kamper på baken, og flere blir det før helgen er over.

-Jeg spilte singelturnering i går, og skal spille double og mix-double i dag, forteller Tine.

-Jeg var ikke med å spille singel i går, men jeg hjalp til i hallen for det, og i dag skal jeg også spille double og mix-double, så det blir en del kamper, forklarer Amalie.

Etter den fine seieren i den første double-kampen var jentene fulle av selvtillit og optimisme. Alt annet enn finaleplass virket litt utenkelig.

-Vi trenger en seier til i gruppespillet for å nå semifinalen, forklarer jentene

-Så det er målsettingen?

-Nei, vi skal til finalen, sier jentene nærmest i kor, før de avslutter

-Vi skal bli gode. Nei forresten, vi er gode, men vi skal bli enda bedre.


Kommentarer til denne saken