To hundreåringer i Ski

KOMMER TIL SKI: Joachim Knoph er kveldens hovedaktør under konserten i Rådhusteateret.

KOMMER TIL SKI: Joachim Knoph er kveldens hovedaktør under konserten i Rådhusteateret. Foto:

Komponistene Johan Kvandal og Øistein Sommerfeldt ville begge fylt 100 år iår. Det markeres i Rådhusteateret.

DEL

SKI: I år feirer vi at to av de mest sentrale, norske komponistene i forrige århundre fyller 100 år. Det dreier seg om Johan Kvandal og Øistein Sommerfeldt.

Førstnevnte var også komposisjonslæreren til vår egen Morten Gaathaug! Begge jubilantene har beveget seg innenfor et tradisjonelt, harmonisk tonespråk til ergrelse for de mer radikale komponistene, men til glede for det store konsertpublikumet.

Opplevelse

Denne konserten kommer garantert til å bli magisk. Dersom du løser billetter, får du oppleve den anerkjente pianisten Joachim Knoph som nylig har utgitt en kritikerrost Cd med Kvandals klaverkomposisjoner.

Knoph har med seg Caroline Eidsten Dahl (blokkfløyter) som også fikk mye positiv medieomtale da hennes debutplate kom ut, med blant annet musikk av Sommerfeldt og Gaathaug.

Det blir også fremført sanger av begge jubilantene med henholdsvis Helene Wold og Daniel Sæther. Vegard Lund medvirker på gitar. Konserten byr også på et sidespor over den engelske kanal til jubilantenes samtidige, britiske kollega; Benjamin Britten. Han var i likhet med kveldens hovedkomponister, opptatt av å bringe gammel lyrikk og musikk inn i et moderne tonespråk.

Du får oppleve noen av Brittens tonesettinger av de samme diktene av William Blake som også fasinerte Sommerfeldt.

Billetter til denne forestillingen kan du kjøpe på Rådhusteaterets nettsider.

Artikkeltags