Gå til sidens hovedinnhold

To lokale gutter markerte seg i helgen – har flyttet til Lillehammer for å satse

Koronapandemien har gjort at Norgescupen i langrenn for juniorer er avlyst denne sesongen. To lokale langrennsløpere gjorde seg imidlertid bemerket i helgen. I det som blir regnet som sesongens største renn for juniorene i landet.

VELDRE: Innlandet regioncup ble arrangert i Veldre, Ringsaker. To Oppegård-gutter gjorde det bra.

Fredrik Glomsrud Stenersen satser hardt, og har flyttet permanent til Lillehammer for å satse videre. For å kunne heve seg ytterligere noen hakk som langrennsløper føler han at forholdene ligger bedre til rette i OL-byen.

Gode fasiliteter og mulighet til å trene med de beste er to viktige faktorer. Glomsrud Stenersen har også byttet klubb. Han går nå for Lillehammer. Samme klubb som Siggerud-gutten og landslagsløperen Martin Løwstrøm Nyenget.

Glomsrud Stenersen startet i klassen junior 19/20 år under søndagens 10 kilometer i fri teknikk. Unggutten er best jo lenger distansen er, men hevdet seg godt, og ble nummer tre. Klubbkamerat i Lillehammer, Jørgen Harby vant løpet. Glomsrud Stenersen ble slått med snaue 40 sekunder av Harby.

Magnus Braathen Olsen har tatt samme steg som Glomsrud Stenersen, og flyttet fra Oppegård til Lillehammer for å bli bedre. Han går også for Lillehammer, og de to er romkamerater. Braathen Olsen ble nummer syv på 10 kilometeren. Ett minutt og syv sekunder bak vinneren.

Dagen før var det sprint. Der gikk Braathen Olsen helt til semifinalen, mens Glomsrud Stenersen ble slått ut i kvartfinalen.

Forhåpentligvis får begge Oppegård-guttene fremgangen de ønsker og kan ta opp kampen med Løwstrøm Nyenget og resten av eliteløperne om noen år.

Les også

Stengte ned for sjette gang: – Mange er lei og oppgitt, men det er ikke mitt hovedfokus, sier Sparta-eieren

Kommentarer til denne saken