E6: To førere ble skadet i en trafikkulykke på E6 ved Taraldrud torsdag morgen. Vegtrafikksentralen meldte om ulykken klokken 09:10. Da var veien stengt i retning Oslo. Klokken 13:43 melder Vegtrafikksentralen at veien er åpen mot Oslo. Også Nordbytunnelen og Nøstvettunnelen er gjenåpnet for trafikk.

Fire biler

Nødetatene rykket ut med mange enheter da meldingen om ulykken kom. Også to luftambulanser ble sendt ut til ulykkesstedet. Brannvesenet meldte at de hadde sendt ut flere enheter til skadestedet.

Ifølge Politiet i Øst var fire biler involvert i ulykken. Det skal ha vært kø på stedet, og en lastebil har kjørt inn i to personbiler som igjen ble presset inn i lastebilen foran dem.

– Begge førere av personbilen er skadet, opplyste politiet.


Krimteknikere

Når ØB snakker med operasjonsleder Pål Bjelland litt før klokken ett, sier han at den ene av førerne er betegnet som kritisk og den andre som alvorlig skadet. Men når politiet oppdaterer statusen klokken 13:46, går det frem at en av førerne blir betegnet som alvorlig, men stabil, og en lettere skadet.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med ytterligere opplysninger om de involverte personene.

Både politiets krimteknikere og Statens vegvesen sin ulykkesgruppe jobbet på stedet for å finne årsaken til ulykken og sikre åstedet.

– Deretter må bilene berges, sa han.

Føreren av lastebilen som skal ha kjørt på de to personbilene, skal avhøres for å få klarhet i årsaksforhold før de gjør opp status og vurderer hva som skjer videre.

Klokken 13:46 melder politiet at ulykkesgruppen og politiet ferdige på stedet. Kjøretøyene er berget, og E6 åpen for trafikk.

– Oppdatert status på de 2 skadde: En alvorlig men stabil og en lettere skadet, melder politiet.

Gjenåpnet

Både E6 forbi Taraldrud og Nøstvettunnelen var stengt for trafikk i flere timer. I tillegg var et felt i Nordbytunnelen stengt og folk ble oppfordret til å kjøre om E18. For folk som kom lenger sørfra og skulle i retning Gardermoen, var Fv120 fra Moss eller Rv22 fra Sarpsborg alternative ruter.

Bilene som ble stående i kø på E6 nord for avkjøringen til Sofiemyr, er blitt hjulpet av veien ved å rygge bakover.

Klokken 13:43 er veien åpen for trafikk.

Omkjøring

Da ØB snakket med trafikkoperatør Ole-Fredrik Haugen i Statens vegvesen tidlig torsdag formiddag, bekreftet han at det er snakk om en alvorlig ulykke, hvor to større kjøretøy og to personbiler var involvert. Ifølge Haugen gikk trafikken veldig tregt forbi ulykkesstedet i sydgående retning fordi folk bremset ned for å se hva som skjedde.

– Innover vil veien være stengt en god stund, og det er omkjøring via E18, sa han.

Klokken 11:16 meldte Politiet i Øst at veien vil forbli stengt i noen timer da Ulykkesgruppen til Statens vegvesen og politiets kriminalteknikere vil jobbe på stedet. De involverte kjøretøyene vil deretter berges.

Kartet til Google maps klokken 09:40 viste at køen i nordgående retning gikk helt til syd for påkjøringen ved Langhus.

Har du tips om saken, vil vi gjerne snakke med deg.

Saken oppdateres


Flere lokale nyheter