To smittetilfeller ved Ingieråsen skole: – Ikke overraskende

Tirsdag kveld meldes det inn flere smittetilfeller på skolene i Nordre Follo. To personer har testet positivt for korona også ved Ingeråsen skole.

DEL

KOLBOTN: Tirsdag klokken 19:30 melder kommunen om to nye smittetilfeller på Ingieråsen ungdomsskole på Kolbotn.

21 personer er satt i karantene. Disse er tilknyttet 10. trinn ved skolen.

Alle berørte er informerte. Undervisningen ved skolen går som planlagt fortsatt på rødt smittevernnivå.

– Ikke overraskende

Pressekontakt i kommunen Gro Strømsheim forteller at det allerede har gått noen dager siden de smittede var på skolen. Derfor varer karantenen deres ut denne uken.

– Vi kan håpe at det betyr at det ikke dukker opp flere tilfeller, sier hun.

Vakthavende kommuneoverlege har ikke tilstrekkelig informasjon om smittetilfellene til å kunne gi noe grundigere informasjon i kveld. Saken vil derfor oppdateres når dette foreligger.

Kommuneoverlege Geir Korsmo har ikke vakt denne kvelden, men forteller likevel til Østlandets Blad at dette ikke er overraskende.

Når smitten først har begynt å spre seg på skolene, tror han det er lite som skal til før det spres til flere skoler.

Mye smitte på skolene

Det har i dag dukket opp en rekke positive tester. Institusjoner, skoler, ungdomsmiljøer og barnehager har den siste tiden blitt rammet av koronasmitte, og det er uttrykt bekymring for smittesituasjonen flere steder.

Det er påvist smitte både ved Greverud skole, Eikeliveien barnehage, Langhus skole og ved Haugjordet ungdomsskole de siste dagene.

Ved Roald Amundsen skole ble det tidligere i kveld kjent at 15 personer i tilknytning til skolen er smittet av korona. Det en ingen tvil om at smitten er økende i kommunen.

I november hadde Ingeråsen et smitteutbrudd. Det er såpass lenge siden at det ikke har tilknytning til de to nye tilfellene. Da ble totalt 16 personer smittet.

Strømheim kan berolige med at det ikke kommer til å bli meldt om flere smittetilfeller i dag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken