SKI: Flere tog har blitt forsinket og innstilt som følge av trøbbel i trafikken onsdag.

Et tog på vei fra Indre Østfold til Ski i Follo sporet av ved Ski stasjon klokken 12 med rundt 110 reisende om bord, melder Bane Nor ifølge NTB.

Trygt ute

Pressevakt Harry Korslund opplyser overfor NRK at det ikke er meldt om noen personskader, og at passasjerene nå er trygt ute av toget og har kommet seg videre.

Avsporingen skal ha skjedd i lav hastighet ved en sporveksel i den sørlige enden av Ski stasjon, der sporene fra østre linje på Østfoldbanen kommer inn.

– Siden det skjedde i lav hastighet, håper vi at de materielle skadene er små, men det vet vi ikke sikkert ennå, sier Korslund.

Sporet mellom Ski og Kråkstad er blokkert av togsettet, og alle avganger på strekningen er innstilt fram til det er fjernet.

Ifølge Bane Nor er strekningen mellom Ski og Kråkstad stengt for trafikk, og det vil ta tid. De varslet en ny oppdatering om situasjonen klokken 17:00. Den setningen ble fjernet, og nå melder de at de ikke vet hvor lang tid det vil ta.

Store forsinkelser

Det har også vært flere forsinkelser for togreisende andre steder i landet. Signalfeil har blant annet ført til store forsinkelser på Drammenbanen og Askerbanen mellom Lysaker og Skøyen.

Den splitter nye Follobanen er også rammet av forsinkelser, og det er flere innstillinger ved Ski som følge av feil med sporveksel.

Bane Nor jobber med å rette feilene, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.

Jobber med å få busser

Når ØB snakker med kommunikasjonssjef Siv Westin ved ti på to-tiden onsdag, forteller hun at de jobber med å få på plass alternativ transport på den stengte strekningen, men at det var litt utfordrende å få tak i nok. Klokken ti på fire skriver hun i en e-post til ØB at alternativ transport skal være på plass mellom Ski og Kråkstad, slik at folk kommer seg hjem fra jobb.

Når det gjelder selve evakueringen av personene om bord i toget som sporet av, henviser hun til Bane Nor.

LES OGSÅ: – Først og fremst glad for at det ikke er meldt om personskader

Mye problemer

Det har vært mye problemer i togtrafikken den siste uken. I forrige uke ble over 500 personer evakuert ut av et tog nord for Kolbotn stasjon, etter at en kjøreledning falt ned.

LES OGSÅ: Over 500 ble evakuert ut av tog

Vi oppdaterer saken