ØSTFOLDBANEN: Torsdag morgen ble Østfoldbanen stengt mellom Ski og Oslo S etter tordenværet og etter at en anleggsmaskin kjørte på en sporveksel. Togtrafikken var stengt hele torsdagen. Sent torsdag meldte Bane Nor at feilen med både fjernstyring og sporveksel utbedret. Togene kjørte som normalt igjen fra klokken 05.35 fredag morgen.

Innsatstogene som har vært innstilt på grunn av signalfeil mellom Nordstrand og Oslo S, vil fortsatt ikke gå.

Vy henviser til togene som kjører og Ruters ordinære tilbud mens Bane Nor jobber med å finne feilen.

Sikkerhetsmessige hensyn

Signalfeilen som har rammet Østfoldbanen siden tidlig i august, er altså fortsatt ikke utbedret. Feilen medfører at signalsystemet får informasjon om at det er tog i sporet, selv om dette ikke er tilfelle. Det fører til at signalsystemet gir rødt lys. Av sikkerhetsmessige hensyn kan togene derfor ikke kjøre.

- Vi har forståelse for at mange synes det tar lang tid å løse problemet. Vi jobber for fullt med alle nødvendige ressurser og feilsøker systematisk. Feilsøking foregår på den måten at man tester ut en og en ting av gangen for å se om det avdekker rotårsaken. Dette arbeidet vil pågå til problemet er løst, sier Vibeke Aarnes, konserndirektør Infrastruktur, Bane NOR.