I april skrev ØB at to av skjermene på Solbråtan stasjon hadde blitt ramponert, og fullstendig ødelagt.

Hærverket ble anmeldt, og Bane Nor måtte punge ut 60.000 for ny skjerm.

Søndag morgen ble ØB tipset om at vandalister nylig har slått seg løs på stedet igjen, og ganske riktig, så bærer en av skjermene på stasjonen preg av å ha blitt utsatt for hærverk.

Skjermen er riktignok fremdeles fungerende, og de andre skjermene på stasjonen har fått stå i fred denne gangen.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Svein Walle, forteller at de ikke har fått noen meldinger om hærverket på hans vakt, natt til søndag.

– Men det kan jo ha blitt meldt inn om dette før jeg kom på jobb, understreker han.

Mye jobb

Pressevakt i Bane Nor, Gunnar Børseth, har tidligere uttalt til ØB at det ikke nødvendigvis er en smal sak å bytte ut skjermene.

– En ting er kostnadene, som er seksti tusen kroner per skjerm, men det er et omfattende arbeid med mange omstendigheter. Det er ikke bare selve skjermen som koster, men det handler også om oppkobling, og også selve arbeidet. Arbeidet må utføres når det er sikkerhetsmessig trygt hvis det er i nærheten av jernbanen, sa han i sammenheng med forrige gang Solbråtan stasjon ble utsatt for hærverk.

Flere steder

Det kan nesten virke som at det har blitt en trend å knuse stasjonsskjermene.

Denne våren har ØB også skrevet om at skjermer på Myrvoll stasjon, Kolbotn stasjon og på Oppegård stasjon har blitt knust.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Bane Nor, Hilde Marie Braaten, har tidligere sagt til ØB at de anmelder alt hærverk, og at de også leverer overvåkningsbilder til politiet.

– Vi synes det er leit at noen få ødelegger for alle de som reiser til og fra stasjonene dette gjelder. Informasjonen på skjermene er viktig for de reisende, slik at de er oppdatert på rutetidene og hvor de bør stå på plattformen for å gå om bord i den vognen de ønsker på toget. På den måten bruker også togene kortere tid på stasjonen og vi henter inn litt tid ved forsinkelser.