Nå må du ta buss for tog herfra

HIT: NSBs erstatningsbusser til Ski går herfra - Brynseng t-bane-stasjon.

HIT: NSBs erstatningsbusser til Ski går herfra - Brynseng t-bane-stasjon. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Endringer i buss for togtilbudet til NSB.

DEL

FOLLO: I år blir det nok en sommer med buss for tog på grunn av arbeid på Østfoldbanen og Ski stasjon.

Fra 26. juni til 3. juli, og fra 1. august til 7. august, blir all togtrafikk innstilt mellom Oslo S og Ski.

Det blir også første gang NSB tester ut sitt nyeste opplegg for buss for tog.

Hvis du skal til Ski, må du ta T-banen til Brynseng, hvor det er satt opp egne busser.

Hvis du skal til Kolbotn, henvises du til lokalbussene.

Hvis du skal lenger sør enn Ski, går det buss fra Oslo S. Denne bussen stopper i Ås for Mosse-toget, i Vestby for Halden-toget.

Les mer detaljert på NSBs hjemmesider.

– Vi legger opp til at dette blir standarden ved fremtidige avvik, sier pressevakt Gina Scholz i NSB til Østlandets Blad.

Det gjelder også de som ikke er planlagt.

Lokalbuss og direktebuss

Terje Andersen, salg- og markedsansvarlig for Østfoldbanen, forklarer nærmere hvordan det blir for reisende på østre eller vestre linje som skal innover mot byen eller helt inn til Oslo S.

– Da starter toget i Mysen, og går inn til Kråkstad. De som skal til Oslo S, skal bytte til buss i Spydeberg. De som tar toget fra Skotbu, skal bytte til buss i Kråkstad. I Kråkstad blir det to bussavganger: En lokalbuss for dem som skal til Ski eller videre innover til andre stoppested på Østfoldbanen. Det blir også en direktebuss med avgang fra Kråkstad til Oslo S, opplyser Andersen.

Det vil si at reisende fra Østfold bytter til buss i Spydeberg. Reisende fra Tomter og Skotbu bytter til buss i Kråkstad. Beregnet kjøretid fra Kråkstad til Oslo S med buss er 33 minutter.

Tar du for eksempel toget fra Skotbu klokken 06.28, er det fremme i Kråkstad 06.31. Bussen videre går klokken 06.33 og skal etter planen være fremme ved Oslo S klokken 07.06.

– Det skal vi levere! Selvsagt kan det oppstå ting på veien, men dette er det som vi mener er mulig å innfri, understreker Terje Andersen.

For reisende på Østfoldbanens vestre linje stopper toget i Ås. Der blir det på samme vis som i Kråkstad: To bussavganger, én lokalbuss til Ski og innover, og en direktebuss til Oslo S. Kjøretid med buss fra Ås til Oslo S er beregnet til 41 minutter.

Tett trafikk har skylden

Trafikkbildet i Oslo sentrum, og spesielt i Bjørvika, er grunnen til endringene. NSB ønsker å spre trafikken utover.

– Vi har en stor utfordring med trafikkbildet i Bjørvika. Det korker seg – rett og slett, legger Scholz til.

Hun forventer tilbakemeldinger og smålig forvirring i starten. Frem til nå har alle busser gått til og fra Oslo S. Det har vært svært enkelt for passasjerene å forholde seg til.

Les flere saker om togtrafikken:

– Vi er forberedt på at det tar tid å lære seg det nye mønsteret. Vi prøver å nå ut på flere måter, for det kommer spørsmål.

Scholz håper togpassasjerene bruker reiseapplikasjonen, sjekker NSBs nettsider, eller henvender seg til kundeveilederne fra NSB som er fysisk til stede på stasjonene.

Innfartsparkeringen stenger

I sammenheng med høysesongen på Tusenfryd, vil innfartsparkeringen her stenge. Det er tilgjengelige plasser ved Vinterbro-senteret. I tillegg vil det bli satt opp sykkelparkering her.

 

Artikkeltags