Flere branner langs Østfoldbanen stengte togtrafikken

Det brantpå flere enn fire steder langs toglinjen. Foto: Ole Trana

Det brantpå flere enn fire steder langs toglinjen. Foto: Ole Trana

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Bli abonnent og få tilgang til alt på ØB.no for 99 kroner i åtte uker

OPPEGÅRD: En gressbrann langs jernbanelinjen ved Greverud stasjon har spredte seg raskt tirsdag ettermiddag, og det begynte å brenne flere steder. Trafikken ble derfor stengt mellom Kråkstad, Ås og Kolbotn.

- Nå har vi  fått slukket alle småbrannene som har vært helt fra Oppegård stasjon og ned til Vevelstad. Togtrafikken er i ferd med å komme i gang igjen, opplyser brannsjef Dag Holte i Follo brannvesen IKS til ØB klokken 14.50.

NSB sier du må regne med forsinkelser og innstillinger tirsdag ettermiddag.

Fra Jernbaneverket fortelles det at alle branner er slukket og at trafikken vil være i gang igjen på hele strekningen fra ca. kl. 16.00 men at følgeforsinkelser må påregnes i starten.

- Vi gjør det vi kan, men dessverre har vi ikke nok busser til å ta unna alle som egentlig skal benytte tog nå i ettermiddag, sier Liv Eggebø, pressevakt i NSB til ØB.

Det settes opp busser for dem som ikke har andre mulighetet til å komme seg avgårde. Hun oppfordrer reisende til å benytte seg av andre muligheter dersom de kan det.

- Bil, sitt på med noen, ta en annen buss. Det blir forsinkelser for dem som reiser med oss, men jeg anbefaler alle til å holde seg oppdatert på NSB.no, sier hun.

Gnister fra bremser startet brannen

Brannen startet rett sør for Greverud stasjon og det brant fem steder på et flere hundre meter langt strekk. Det brant også i kratt og i skogkanten på utsiden av gjerdet. Det er bebyggelse langs jernbanelinjen på denne strekningen.

Det skal være et godstog som har kjørt med brems på som har forårsaket brannen.

Cirka klokken 14.30 kunne Alarmbrann Øst fortelle at brannen var under kontroll.

 

Artikkeltags