Gå til sidens hovedinnhold

Signalfeil ga forsinkelser på Østfoldbanen

Artikkelen er over 3 år gammel

To signalfeil på rappen sørget for forsinkelser på Østfoldbanen i ettermiddagsrushet mandag.

OSLO: Flere hundre pendlere ble forsinket på vei hjem i dag. Et tog ble stående stille mellom Oslo S og Nordstrand mens det ventet på signal.

Klokken 16.16 meldte BaneNor at feilen var rettet, og at det var normal trafikk mellom Oslo S og Nordstrand etter en tidligere feil som hindret muligheten for å gi grønt lys. Men det ble varslet at det fortsatt ville være forsinkelser.

Ny signalfeil

Ved 17-tiden meldte Bane Nor at det igjen var problemer med signalfeil, denne gangen mellom Sarpsborg og Halden. Også denne feilen gjorde at det ble umulig å gi grønt lys, noe som skapte forsinkelser på Østfoldbanen mellom Sarpsborg og Halden.

Klokken 18.33 mandag kveld melder Bane Nor at feilen er utbedret, og at det er normal trafikk mellom Sarpsborg og Halden. Men det vil fortsatt være noe forsinkelser på strekningen.

30 minutter forsinket fra Oslo S

- Jeg sitter på 15-toget fra Nationalteatret og vi står fortsatt ved Gamlebyen, fortalte en pendler til ØB klokken 15:30, rett etter at Østfoldbanen ble rammet av den første signalfeilen.

Lokfører varslet de reisende på toget om at det måtte kjøres sakte, men at det ble rødt på de to neste signalene også. Dermed ble det raskt forsinkeler og sen ankomst til stasjonene nedover i Follo og Østfold.

NSB bekrefter at togene kjører på såkalt telefonlinje. Det betyr at de snakker sammen så lenge signalanlegget er nede.

- Så lenge det er noe bevegelse for togene, blir det ikke satt opp alternativ transport. Men skulle det bli stengt, setter vi opp busser, sa Håkon Myhre, pressevakt i NSB til ØB ved 15.40-tiden.

Da var det forsinkelser på 20 til 30 minutter, men det ble ikke gitt noen prognoser på hvor lang tid reparasjonene ville ta.

Men ved 16.15-tiden var den første feilen utbedret.

Kommentarer til denne saken