SISTE NYTT: Østfoldbanen er fortsatt stengt informerte Bane Nor i 18-tiden i dag. Nå venter tusenvis av pendlere på informasjon om togene kommer til å gå som normalt i morgen.

- Dessverre er togtrafikken fortsatt stengt. Vi har prøvd å finne alternativer ruter, og er takknemlige for at Ruter har økt antall avganger i sine ruter, sier pressesjef Åge-Christoffer Lundeby til Østlandets blad

Det er fortsatt usikkert om togene på Østfoldbanen går fredag morgen. Bane Nor varslet en oppdatering klokken 21:30, men den er nå den utsatt til 23:00. På sin Twitter-konto melder de at feilen på sporvekselen som ble ødelagt av en anleggsmaskin tidligere er fikset, nå er det skadene etter lynnedslaget som gjør at Østfoldbanen er stengt.

Oppdateres underveis

Tidligere i dag

Det ble først i morges meldt at det var stengt for togtrafikk mellom Kolbotn-Oslo S. Det førte til innstilte tog på Østfoldbanen.

– Det skyldes en sporveksel som ble påkjørt i natt i forbindelse med arbeider mellom Bekkelaget og Ljan. Vi har folk på stedet, men jeg har ikke noe tidsprognose for når togtrafikken kan komme i gang igjen, sier pressevakt i Bane Nor Dag Svinsås.

Litt senere ble det også meldt at togtrafikken er stengt mellom Ski og Kolbotn på grunn av strømproblemer etter tordenværet. Dermed går det ingen tog fra Ski torsdag morgen og formiddag.

Vy ber passasjerer om å vurdere andre transportmidler.

Slik lyder Vys oppfordring torsdag morgen:

"Linje L2: Vi henviser til Ruter buss 81, 80E og 83 mellom Oslo S og Kolbotn. | Togbilletten er gyldig på Ruters busser. | Linje L21 og L22: Busspendel mellom Oslo S og Ski | Vi henviser til øvrige tog som kjører mellom Stabekk og Oslo S | Linje R20 erstattes med buss"

Det er også flere forsinkelser og innstillinger på flere strekninger på Østlandet på grunn av signal og strømproblemer etter tordenværet i natt, melder Bane Nor.

Mellom Moss og Vestby kjører togene med redusert hastighet.

Mye trafikk på veiene

Det er også mye trafikk på veiene torsdag.

På E18 ved Svartskogtoppen er det stillestående kø ved 10-tiden.

– Det har ikke skjedd noe spesielt. Det er mye trafikk og det har vært en del vann i veien som gjør at trafikken går litt tregere enn normalt. Det har vært litt hektisk på alle innfartsveiene, sier trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Gry Solli.

Full T-banestans i Oslo

Det var også full stans på alle T-banelinjer i Oslo torsdag morgen. Det meldte Ruter. Stansen skyldtes strømproblemer på grunn av lynnedslag. Ifølge meldingen fra Ruter klokken 08.40 må man fortsatt regne med forsinkelser.

Det er for øyeblikket stans i T-banetrafikken i Oslo. Vi har lagt ut informasjon i Ruters kanaler. Alle linjer er rammet. Vi oppfordrer alle til å følge med på reiseplanleggeren, og vi vil informere om når trafikken er i gang igjen, sier Cathrine Myhren i Ruter til Nordstrands Blad.

– Er det kun T-banen som er rammet?

– Det er per nå kun T-banen som har problemer, sier Myhren.