NTB: De siste årene har Tolletaten registrert økt smugling og fortolling av tomme brennevinsflasker, plastkorker og falske flaskeetiketter til verdenskjente brennevinsdestillerier. Det skriver Tolletatene i en pressemelding lørdag, hvor de advarer både russen og resten av befolkningen mot å kjøpe drikke fra ulovlige utsalgssteder som kan være falsk, svært helseskadelig og i verste fall føre til dødsfall.

– Vi er dessverre nødt til å gå ut med en ny advarsel om falsk alkohol, kun et halvt år siden vi gjorde det sist. Nylige beslag gir ekstra grunn til bekymring, samtidig som vi er på vei inn i russetid og sommersesong, med tilhørende høyt nivå på festlige aktiviteter, sier tolldirektør Øystein Børmer i en pressemelding.

Tolletaten mener utviklingen gir grunn til å tro at det foregår ulovlig omtapping, produksjon og salg av sprit utgitt for å være originalvarer. Det har nylig blitt avdekket mistenkelig import av isopropanol, som er en giftig alkohol brukt som løsemiddel i blant annet desinfeksjonsmidler og vindusspylervæske.

– Det er viktig at alle, uansett alder, forstår at det på ingen måte er trygt å kjøpe eller drikke ulovlig brennevin. Selv om det ser ut som originalvare, så kan innholdet være livsfarlig, advarer Børmer.

LES OGSÅ: En god del fyll og bråk – men her har det vært rolig. Med ett unntak