SKI: Ski var det beste laget i den første perioden, og det klart beste laget i midtperioden. Til tross for flere store sjanser ville ikke pucken i mål, og etter to perioder sto det 0–0.

Det skulle det kjapt bli en endring på. Kampens første scoring fikk vi nemlig servert 43 sekunder ut i den siste perioden, og det var backen Thomas Eidstuen som sørget for scoringen etter å ha trampet oppover på venstresiden. En forløsende goal både for spillere og publikum.

– Det var sykt deilig å få satt den første pinnen i en sånn krigekamp. Det var et jævlig deilig mål, konstaterte Eidstuen.

21-åringenfra Åskom tilbake til Ski foran forrige sesong etter spill på Manglerud Stars junior elitelag.

Ny back-scoring

Kongsvinger hadde sin beste periode etter scoringen, og Ski-målvakt Henrik Østli hadde et par viktige inngripener.

Det var imidlertid svært fortjent da en ny back, Matej Repka, banket inn 2–0 til Ski drøye fem minutter før slutt.

– Vi fortsatte og fortsatte. Malte bare på, og da fikk vi resultater, sa Eidstuen.

Ny spenning fikk vi imidlertid da Kongsvinger reduserte etter 17.23. Frykten for å rote bort en fortjent seier kunne dukket opp hos Ski-spillerne. Kongsvinger tok ut målvakten i jakten på utligning. Det straffet seg da Ulrik Utakleiv fikk tak i pucken og satte den i tom kasse med under ett minutt igjen å spille. Kampen var avgjort, og Ski står altså fremdeles med full poengpott etter syv kamper.

– Dere møter Kongsvinger på bortebane neste helg. Hva gjør det med laget og gruppa å vinne en toppmatch som dette?

– Vi løfter bare hodet og ser fremover egentlig, og tar med oss seieren inn mot neste match. Jeg tror det blir bra borte mot Kongsvinger også, sier Ski-backen.


Opprykksjakt

Ski har stø kurs mot en av de to kvalikplassene i 2. divisjon, og selv om laget har snust på opprykk tidligere, ser det bedre ut enn noen gang med tanke på å nå en kvalik, og et eventuelt opprykk til 1. divisjon.

– Det er en veldig deilig følelse. Vi går for 1. divisjon i år. Det blir bra det her, avsluttet Eidstuen.

Ski og Kongsvinger er favoritter til å ta de to kvalifiseringsplassene i 2. divisjon. Etter endt sesong møter de da de to svakeste lagene i 1. divisjon. I øyeblikket ligger Hasle-Løren sist der med Gjøvik på plassen over.

FULL KAMPFAKTA HER