SKI: Lørdag åpnes det for markedsdag på torget i Ski. Mange har ønsket seg et mer levende torg med markedsboder, og førstkommende lørdag får innbyggerne en liten smakebit på hvordan det kan bli på torget i fremtiden.

– Det er mange som allerede har meldt at de vil komme. Vi har ti markedsboder, men alle trenger ikke en slik bod, forteller Cecilie Mæle i Ski kommune.

I forbindelse med Skiliv – torget for fremtiden, vil Ski kommune åpne for slike arrangementer. I håp om at det kan bli flere slike markedsdager senere.

– Dette skal bli en dag for hele familien. Det blir montert opp et hoppeslott og kunstforeningen vil arrangere en tegneutstilling, hvor barna først tegner for så å henge opp tegningene, forklarer Kristine Sand.

Ønsker

I forbindelse med Skiliv – torget for fremtiden har kommunen satt opp et ønsketre. Mange av ønskene går ut på at folk vil ha et torg med salgsboder.

– Nå blir mange av disse ønskene oppfylt. Det kommer folk som skal selge grønnsaker, fisk og andre typer mat. I tillegg har matvognene «Anne på landet» og «Yummi Langos» meldt sin ankomst, forteller Mæle.

I tillegg vil flere butikker som til daglig holder til i Ski storsenter valgt å åpne salgsbod på torget. Noen butikker i gågaten vil også flytte ut på torget denne lørdagen.

– Nå håper vi at så mange som mulig vil legge turen innom torget på lørdag. Det vil i alle tilfelle være rom for alle, mener de to.