SKI: I én måned har Ski kommunen satt opp et mini-torg på torget i Ski. Her er det mulig å teste ut noe av det landskapsarkitekt i Ski kommune Cecilie Mæle tror folk vil ha på et torg. I tillegg er det satt opp et lite glasshus med en sofa, et skatthold med bøker og et bord med stoler. I glasshuset er det også plassert et ønsketre.

– Her kan dere henge opp deres egne ønsker for torget, eller dere kan tegne og beskrive det i gjesteboken som ligger fremme. Det er også mulig å sende inn ønskene på nettsiden skiliv.com (ekstern lenke), oppfordret landskapsarkitekt Cecilie Mæle.

Bildeserie

Skiliv - Torget for fremtiden

 

 

Det er også opprettet en egen Instagramkonto med #skiliv. Det er også mulig å sende e-post til [email protected].

– Vi vet at dere er mye ute og reiser. Her er det bare å komme med ideer, fortsatte Mæle.

Treffer barn og unge

Mange hadde møtt opp til åpningen av Skiliv – Torget for fremtiden. De unge prøvde både det store sjakkbrettet, ghettoblasteren i betong og sykkelbane. Lederen av utvalget for teknikk og miljø sto for åpningen sammen med tre ungdommer fra Hebekk skole.

 

Malene Vaagernes Mahle, Elise Solberg og Mikael Skogstad hadde flere forslag til hva som kan være på torget.

– Husker og sklier og et nytt lekeapparat, sa Malene.

– Mange sitteplasser, sa Elise, mens Mikael hadde en større drøm:

– Bare tenk om vi kan få et badebasseng ...

Men én ting var de alle tre enige om:

– Vi må holde det fint og pent her.

Vetle Bo Saga ønsker seg et sted hvor man kan få servering av mat og drikke.

 

– Jeg synes dette er en flott måte å få folk til å fortelle sin mening. Jeg tror det er flere som vil si sin mening på denne måten enn på den klassiske høringsmetoden. Og så treffer vi barn og unge bedre. Det er viktig for demokratiet at barn og unge høres på, sier han.