ASKIM: Kommuneoverlege Jan Børre Johansen redegjorde for smittesituasjonen i Indre Østfold på pressekonferansen fredag klokken 12:

– En person fra Tønsberg-Sandefjord området hadde testet positivt, og hadde oppgitt lokale nærkontakter i Askim. Vedkommende har deltatt i både private festarrangementer og vært ute på utesteder i Askim. Smittede har vært i Sverige.

LES OGSÅ: To nye smittetilfeller i Nordre Follo

Til sammen har vi totalt ti koronasmittede som har vært på byen i Askim fredag og lørdag. Ut ifra den smitteoppsporingen vi har startet med forventer vi flere positive. Smittearbeidet er utfordrende. Det dreier seg om unge mennesker, i hovedsak i 20-årene. De har stor sosial kontaktflate og høytaktivitetsnivå. Det har vært beskjedne symptomer. De har alle vært i normaljobb og treningsaktivitet, redegjør Johansen.

Kommuneoverlegen informerer om at Ingen er innlagt på sykehuset.

Vanskelig smittesporing

Kristian Devold, seksjonsleder for behandling og mestring sier at det er en stor smittesporingsjobb.

– Vi ser at mange av våre smittede har vært i utlandet. Vi ser også at folk tar mindre hensyn. Smittesporing er krevende på grunn av mer reisevirksomhet.

LES OGSÅ: Daniel (25) ble koronasmittet på utested i Askim: – Jeg føler meg ganske dum

– I kampen mot smittespredning blir kommunen spydspissen i smittespredningen, sier Saxe Frøshaug, og legger til:

– 9 av de 14 siste tilfellene har sin opprinnelse i en privat hjemmefest med påfølgende turer på byen.

Ordføreren poengterer at vi nå ser en kraftig oppblomstring og det er viktig at alle tar sine forholdsregler. Hold deg hjemme hvis du er syk, sier han.