Tradisjonen tro: klart for gateloppis på Finstad på lørdag

POPULÆRT: Lørdag er det gateloppis på Finstad igjen. Bildet er fra 2017.

POPULÆRT: Lørdag er det gateloppis på Finstad igjen. Bildet er fra 2017.

En av høstens store tradisjoner i nabolaget på Finstad står for døren. Kanskje kan du bli kjent med flere nye fjes - og bli kvitt noe stæsj attpåtil.

DEL

SKI: Lørdag er det klart for årets gateloppis på Finstad. For åttende gang kommer det til å myldre rundt Atriumveien 10. Mange naboer kommer sammen og selger ting og tang for voksne og barn.

Men hvorfor i all verden gjøre det på denne måten?

– Vi pratet vel bare om at det hadde vært gøy å ha loppemarked sammen, og at vi kunne be andre om å bli med. Alle må stille med bord og har ansvaret for sine egne «lopper». Det er kjempegøy, koselig, inkluderende og sosialt. Vi er blitt kjent med mange flere av naboene. Finstad er jo stort, sier Birgitte Sparby.

En god gjeng som sprer seg

Gateloppisen foregår lørdag mellom 12.00 og 16.00. I tilfelle dårlig vær blir arrangementet flyttet til søndag.

– Vi vet ikke fra år til år hvem som blir med eller hvor mange. Det varierer jo, men som regel blir vi en god gjeng som sprer seg i gata, forteller Sparby.

Det sosiale såvel som gjenbrukstanken er det viktige med sammenkomsten.

– Vi blir kjent med hverandre, og det er utrolig gøy at det skjer noe i gata. Ungene elsker det. Det er masse folk, masse leker og ting og tang å kjøpe. Selv blir vi kvitt masse stæsj og ender ofte opp med å kjøpe mye også. Vi gleder oss hvert år og er glade for å bidra til noe utenom hverdagslivet på Finstad, sier Birgitte Sparby.

Artikkeltags