Vinner på best garanti

Kia Sportage foran Hyundai ix35 og Mitsubishi ASX.

Kia Sportage foran Hyundai ix35 og Mitsubishi ASX. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Best garanti gir Kia Sportage tilstrekkelig forsprang i dette asiatiske SUV-oppgjøret.

DEL

Til tross for skjerpede avgifter selges fortsatt hver fjerde nybil med firehjulstrekk.

Mitsubishi ASX endte som en av fjorårets storselgere. Derfor har vi, sammen med Bladet BILs testteam, latt ASX utfordre de to høyaktuelle koreanske tvillingene Hyundai ix35 og Kia Sportage.

La det med en gang være sagt at dette er suverent garanterte biler for folk flest. Korrigert for forskjellig utstyr og ulik motoreffekt koster de tre omtrent på krona det samme. Alle veier 1600 kilo inkludert fører.

Kia Sportage - lett å like

best

TESTVINNER: Kia gir hele syv års garanti på Sportage.

Sportage er lett å like, lett å kjøre, godt utstyrt og framfor alt godt garantert: 7 år/150.000 kilometer. Eiere av denne bilen kan se fram til et økonomisk svært forutsigbart bilhold i hele syv år. Hurra!

Sportage er tvilling med Hyundai ix35, men de er ikke eneggede. De ser forskjellige ut utvendig, men har mange innvendige likhetstrekk. Og under skallet er de helt like.

136 hk passer bilen. Motoren føles kraftig nok, og bilen kan trekke 2000 kilo på tilhengerkroken. Hjelp både til bakkestart og kjøring i utforbakke, samt låsemuligheter for firehjulstrekket, gjør vinterkjøringen enklere.

Men bilen har ikke lengderegulerbart baksete eller mulighet til å legge passasjersetet foran flatt. Den kan imidlertid leveres uten firehjulsdrift til dem som er mer opptatt av form og høy sittestilling enn framkommelighet.

Alt i alt en verdig vinner blant folke-SUV-ene.

Hyundai ix35 - som Kia

hyu

HYUNDAI: Ubegrenset garantert kjørelengde innenfor fem år på ix35.

Med unntak av garantien på fem framfor syv år, kan alt som er sagt som Sportage også sies om ix35. Selv om ix35 prises noen få tusenlapper over Sportage, er det etter vår mening smak og behag som avgjør hvilken av de to bilene du bør velge.

Det overrasket oss at ix 35 brukte noe mer drivstoff enn Sportage. Også ix35 leveres i varianter uten 4x4.

Mitsubishi ASX - presis og lettkjørt

mitsu

MITSUBISHI: Storselger som har løftet Mitsubishi i Norge.

En svært populær SUV i fjor, kanskje fordi den tilbyr høy og oversiktlig sittestilling, men mangler det kantede SUV-preget. Der de to foregående SUV-ene leveres med 136 hk, tilbys ASX i en nedtrimmet standardvariant med 115 hk og en fullversjon med 150 hk. Bilen er litt mindre enn de to koreanerne.

Vi har tidligere sammenlignet ASX med Skoda Yeti. Da tapte ASX på interiørfleksibilitet.

Dens hardplastinteriør oppleves også ganske billig, og vinkelen på bakseteryggen reguleres fra vond til verre. Et stort reservehjul stjeler verdifull bagasjeplass. Det gjør også basshøyttaleren i bagasjerommets høyre side.

Men bak rattet oppleves ASX trivelig og den er – som de fleste andre japanere – presis og lettkjørt. I testen forbrukte ASX langt mindre drivstoff enn Sportage og ix35.

 skjema

Hyundai IX35

 STØRST: Hyundai IX35 har testens største bagasjerom.

asx

STOR LYD: Stor høyttaler tar mye bagasjeplass i Mitsubishi ASX.

KIA

SPORTAGE: Navigasjon og ryggekamera i standardpakken på toppmodellen til Kia Sportage..

IX

MIDT PÅ TREET: Hyundai iX35, her med midt-på-treet utstyrspakke.

 asx

KNAPPETE: Trivelig førermiljø i Mitsubishi ASX, men mange knapper å holde styr på.

Artikkeltags