OSLO: Korken ble så tett og stillestående at Statens vegvesen valgte å åpne det sørgående løpet gjennom Brynstunnelen. Løpet blir værende åpent i noen timer til for å ta unna helgetrafikken.

- Det stoppet helt i Lodalen fordi begge løp i Brynstunnelen var stengt. Derfor valgte vi å åpne det ene løpet. Det stenges igjen i kveld slik at vi får gjort det vi skal fram til mandag morgen, sier prosjektleder Hilde Ulvik i Statens vegvesen til ØB.

- Folk fra Follo bør kjøre Mosseveien, råder Ulvik.

Brynstunnelen skal utbedres det neste året.

Bilister som kommer nordfra og skal sørover bes benytte Ekebergtunnelen og ta videre sørover på E18 Mosseveien, oppfordrer veivesenet i en pressemelding. Kapasiteten på forbindelsen fra Lodalen via rundkjøringen og ut i Svartdalstunnelen er sprengt.

– Det er viktig nå at alle vurderer om de faktisk må kjøre gjennom Oslo. Jo flere som velger et annet reisealternativ, jo mindre blir belastningen.

Forventer dere at flere vil la bilen stå?

- Vi håper inderlig det. Når trafikken stoppet slik første søndagen i vinterferien, viser det at folk bør sjekke ut absolutt alle kollektivmuligheter de har. Sjekk med naboen eller andre om dere kan kjøre sammen, råder Ulvik.

Pendler-parkering kommer

I forbindelse med at Brynstunnelen stenger, etablerer Ruter 400 parkeringsplasser for pendlere på Tusenfryd. På Vintebro-senteret blir det 100. Men de er ikke på plass før 29.februar.

Bestillingen kommer fra samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Samtidig styrkes kollektivtilbudet også fra Vestby. Parkeringen på Tusenfryd blir halvert til 250 når parken åpner.

Stengingen i Brynstunnelen foregår slik:

  • Helstengt mellom lørdag 20. februar kl. 22.00 – mandag 22. februar kl. 05.00.
  • Trafikk i ett løp f.o.m mandag 22. februar kl. 05.00 og fram til prosjektet er ferdig sommeren 2017.