Dette er veipiratenes livsfarlige metoder

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Svensk politi melder om stadig mer aggressive metoder fra såkalte veipirater..

DEL

FOLLO: Mens det er blitt mindre av fenomenet på den norske siden av Svinesund-brua det siste, tar veipiratene stadig i bruk nye og skremmende metoder på svensk side.

Det skriver avisen Expressen fredag.

– De har blitt mer offensive. Iblant rent livsfarlig, sier Håkan Carlsson, sjef for politiets transportsikkerhetsgruppe i Sverige.

Mindre i Østfold

Tusenvis av norske bilister kjører på E6 mot Göteborg hver eneste uke. Og selv om bilistene har blitt langt vanskeligere å lure de siste årene, nekter piratene å gi seg av den grunn.

– Piratene tilpasser seg. Når de gamle metodene ikke fungerer lenger, tar de i bruk en annen strategi, sier Carlsson til avisen.

Også i Norge har politiet fått mange meldinger om såkalte veipirater de siste årene. Men den siste tiden har piratene forsvunnet, skriver Fredriksstad Blad.

– Det var mye av det en periode for noen år siden, men de siste månedene har vi ikke fått meldinger om veipirater langs Østfold-veiene. Vi ville visst om det hvis det var et utbredt problem, sier UP-sjef Stein Olaf Røberg.

Han forteller at denne typen kriminelle er vanskelig å pågripe.

– De forsvinner like raskt som de kom, sier Røberg.

Mer aggressive enn tidligere

Metodene som blir brukt i Sverige er farligere og mer aggressive enn tidligere.

– Vi har flere eksempler der piratene vinker bilene inn til siden av veien. Deretter er metodene langt mer truende enn tidligere. Noen ganger fremstår det som ran, sier han til Expressen.

Piratene går også oftere ut i veibanen og tvinger dermed bilistene til å stanse.

– Slike metoder er livsfarlig. De tar en stor risiko, både overfor seg selv og bilistene, sier Carlsson til Expressen.

Veipiratene har tidligere brukt de store riksveiene, men den siste tiden har også mindre veier, der hastigheten er lavere, blitt tatt i bruk.

– Det kan være smart å velge rasteplasser som er opplyste og der andre biler har stanset. Det hender også at veipiratene holder til på ubemannede bensinstasjoner, sier Carlsson.

Han legger imidlertid til at det er uvanlig at veipiratene blir direkte voldelige.

Veipirater slo til igjen rett over riksgrensen på E6

 

Artikkeltags