Det kraftige snøfallet skapte kaos på Follo-veiene

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

FOLLO: Hver morgen i ukedagene holder vi deg oppdatert på trafikkflyt, både på hovedfartsårene inn mot Oslo og i kollektivtrafikken. Dagen i dag er det unntakstilstander på veiene i Follo. Trailere sperrer mange av hovedveiene i distriktet melder Follo-politiet på twitter.

Politiet meldte tidlig torsdag ettermiddag, at de aller fleste vogntog som har sperret veier i distriktet mesteparten av dagen skal være på vei til å bli fjernet. Politiet håper at det meste skal løse seg nå, til det beste for alle andre som ferdes på veiene i Follo. Operasjonsleder ved Follo politidistrikt kan fortelle at flere vogntogsjåfører har fått bot for å kjøre på sommerdekk. Fra politiet meldes det også om at det ikke skal være personskader i forbindelse med alle uhellene i løpet av dagen.

Når det gjelder busstilbudet i Follo, kunne Ruter melde om at det aller meste av deres rutetilbud ble innstilt i hele området. På Nesodden og i Enebakk var det ingen busser som gikk. I Ski sto alt, bortsett fra 971-bussen, og den ble kjørt med forsinkelser. Alle ruter fra Vestby til Moss var innstilt, mens alternativet Randem - Vestby gikk som normalt. I Drøbak var Ruter nødt til å innstille rutene 541, 542 og 906, mesteparten av dagen..

- Vi aner ikke når alle bussene kan begynne å kjøre igjen. Det snør jo fortsatt og det skal det jo fortsette med har jeg skjønt, sa pressevakt hos Ruter, Trond Brekke til ØB, da vi kontakten ham torsdag ettermiddag.

ØB har vært i kontakt med Meteorologisk institutt torsdag ettermiddag. Der kan de fortelle at snøen vil fortsette å dale ned over Follo helt frem til kvelden. I de kystnære områdene vil snøen gå over til regn i løpet av ettermiddagen.

Slik har det sett ut i Follo-distriktet fra torsdag morgen:

* På E6 Vinterbrosletta er to felt sydgående sperret av et vogntog på tvers. Bergingsbil er på vei.

* E6 ved Horgen på høyde med Smiehaga nordrover, sperrer 3-4 vogntog hele veien. Politiet  ber  folk om å vurdere å ta av ved E6 Korsegården.

* NRK melder:  All busstrafikk i Oslo er innstilt inntil videre på grunn av de vanskelig snøforholdene.

* Melding fra politiet: - Snøfall skaper utfordringer i trafikken. Kjør forsiktig ! Har du sommerdekk på bilen - LA BILEN STÅ HJEMME I DAG !

* Nord for Nøstvedttunnelen står flere vogntog fast på E6.

* Et vogntog sto fast på Hurumsiden av Oslofjordtunnelen. Tunnelen var stengt i retning Hurum inntil bergingsbil fikk fjernet vogntoget. Klokken 09:10: var tunnelen åpen igjen.

I tillegg har flere busser sklidd av veien og skapt masse kø.

Langhusveien er åpen: Langhusveien åpen til over påske

Meteorologene melder at det skal fortsette å snø frem til klokken 12, og at vi kan vente oss cirka 20 til 30 centimeter mer snø på de timene.

Her kan du selv følge trafikkbildet fra Statens vegvesen

Kollektivtrafikken:

Det er ikke meldt forsinkelser i togtrafikken på Østfoldbanen fra Ski og inn til Oslo.

På Ruter kan du se mer spesifikk informasjon.

Skjer det noe som påvirker trafikken? Meld det inn til redaksjonen.

Ring 64 877 877 eller send oss en mail på tips@oblad.no

Artikkeltags