Mopedist siktet for hensynsløs adferd og skadeverk i Ski

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fikk førerkortet beslaglagt

DEL

Bli abonnent og få tilgang til alt på ØB.no for 99 kroner i åtte uker

SKI: Follo-politiet har beslaglagt førerkortet til en mann i 30-årene fra Ski etter en hendelse i Åsenveien i Ski sentrum mandag 25. april. Mannen kom kjørende på moped, og filmet selv det som skjedde. I det han svinger inn i Åsenveien fra Jernbaneveien, er en bil i ferd med å krysse kjørefeltet hans for å parkere foran Ski mathandel.

Da klikker det for mopedisten. – Hva driver du med, kjerring?!! skriker han gjentatte ganger.

Bilisten blir så stresset av oppførselen hans at hun  gir opp forsøket på å parkere, og svinger tilbake til sitt kjørefelt for å slippe mopeden forbi. På hennes side av veien står en bil med tilhenger feilparkert. I det hun prøver å svinge utenom, kjører hun over foten på mopedisten.

Han reagerer med å knuse bakruta på bilen med ett slag.

LES OGSÅ: Mopedist knuste bilrute med knyttneven etter at bilist kjørte over foten hans

Fikk førerkortet beslaglagt

– Mopedisten ble kalt inn til avhør ganske raskt. Under avhør innrømmet han delvis straffskyld, og førerkortet ble beslaglagt, opplyser politioverbetjent Morten Skjøld Granerud på seksjon for etterforskning ved Follo politistasjon.

Siktet for tre forhold

Saken er nå ferdig etterforsket fra Follo-politiets side.

- Vi har sett videoen og siktet mopedisten for flere forhold. For det første for uaktsomhet ifølge Vegtrafikkloven og for hensynsløs atferd jamfør Straffeloven. I tillegg er han siktet for skadeverk ved at han slår inn bakruta på bilen, forklarer Granerud.

- Videoen sier sitt

Videoen som mopedisten selv tok opp ved hjelp at et kamera festet på hjelmen, har vært til god hjelp for politiet under etterforskningen.

– Den taler sitt tydelig språk. Sånn kan vi ikke ha det i trafikken! Dette skjer på et sted der man må vise hensyn og gi folk litt tid på seg, påpeker politioverbetjenten.

 

Artikkeltags